Sonys nya Xperia XZ1 flaggskepp levereras med Android 8.0 Oreo

0 Shares

00_Xperia_XZ1__moonlitBlue_group_0016

Det har gått ett tag sedan Sony kom med en flaggskeppssmartphone som jag ville prata om. Den nya Xperia XZ1 är ett intressant förslag i avancerat segment, främst för att den levereras med den senaste och bästa versionen av Android ur lådan, mindre än två veckor efter att Google tillkännagav Oreo.

Jag förväntade mig att Sony skulle vara sen på festen, men den här gången lyckades den komma före LG och Samsung, vilket är imponerande. Vad som inte är det faktum att Xperia XZ1, precis som sin mindre Xperia XZ1 Compact-bror, ser väldigt ut som Xperia Z1 från fyra år sedan.

Sony vill inte ta chanser, av någon anledning. Det nya flaggskeppet kan komma med den senaste mobilprocessorn från Qualcomm, Snapdragon 835, men dess skärm är fortfarande en traditionell, till skillnad från skärmen på nya LG V30 eller Samsung Galaxy Note8 som har högre skärmar som tar så mycket utrymme som möjligt på frontpanelen.

Det kommer inte att få folk att köpa dem i massor, speciellt när du lägger till det upplåsta priset på 699,99 dollar och bristen på bärarstöd i ekvationen. Det är iPhone-territorium när det gäller kostnad, men inte operatörsstöd. Det kommer att bli väldigt svårt för någon att motivera att köpa Xperia XZ1 efter att de har tittat på vad smarttelefonmarknaden har att erbjuda.

Här är vad mer gör om du skulle veta om Xperia XZ1. Den har en 5,2-tums skärm med en upplösning på 1.920 x 1.080, en 19MP-kamera som kan hantera 4K-videoinspelning vid 720p-video vid 960FPS, 13MP-kamera på framsidan, 2700mAh batteri, 64 GB lagring och en microSD-kortplats . Den är IP68-klassad för vattentålighet.

Xperia XZ1 kommer att finnas tillgänglig från och med september, men jag tvivlar på att många konsumenter kommer att ställa upp för att köpa en på släppdagen.

0 Shares