Sonys QX100 och QX10 Wi-Fi-objektiv gör din smartphone till en komprimerad kompaktkamera

0 Shares

Precis som ryktet har Sony avslöjat två nya tillbehör som turboladdar din smartphone genom att konvertera den till en kompaktkamera med ärlighet mot godhet.

De avtagbara linserna QX100 och QX10 ger din iOS- eller Android-smartphone rätt högupplösta sensorer, optisk zoom och manuella kontroller, vilket gör dem till små bärbara kameror i sig.

Båda linserna kommer att klämmas fast på telefoner upp till 75 mm breda och 13 mm tunna tack vare ett snyggt fäste som håller dem på plats.

Linserna ansluts via Wi-Fi och styrs av Sonys gratis PlayMemories-app, vilket innebär att du kan använda din telefon som en fjärrsökare och slutare om du vill bli kreativ. Eller spionera på personen som har ätit dina kex vid lunch.

Båda linserna har också NFC för problemfri parning med lämpliga smartphones, uppladdningsbara (och utbytbara) batterier och microSD-kortplatser för egen intern lagring. Xperia Z-fodren på bilden säljs separat, men den medföljande bilagan verkade mer än tillräckligt solid under vår praktiska tid.

0 Shares