Spectre patch i iOS 11.2.2 saktar ner iPhones

0 Shares

Ansluta en iPhone 6S

När teknikföretag runt om i världen försöker torka upp den röran som Meltdown- och Spectre-chipfelen gör, har Intel varit angelägen om att betona att effekterna av prestandapåverkan kommer att vara minimal. Företaget har redan släppt riktmärkesresultat som visar att äldsta datorer har drabbats hårdast. Nu visar nya riktmärken att iPhone-användare kan märka avmattningar också.

En iPhone 6-ägare bestämde sig för att benchmarka sin telefon och fann att prestationshiten är betydande. Så betydelsefullt, faktiskt, att vissa uppgifter ser en prestandaförsämring på mer än 50 procent.

Se även:

Melvin Mughal körde riktmärken på sin iPhone 6 före och efter uppgradering till iOS 11.2.2. Han använde Geekbench 4.2.1 och fann att hans telefon “fick en allvarlig träff i prestanda på alla möjliga nivåer” efter uppgraderingen. Genom att dela informationen om sin iPhone förklarar Mughal att testerna utfördes utan att några appar körs, och tillade “iOS är på holländska, ingen jailbreak, hade inga batteribyten, ingen renoverad modell, ingen exotisk konfiguration.”

Både poängen med en kärna och flerkärnan sjönk avsevärt – från 1561 till 924 och från 2665 till 1616. Dessa är droppar på 41 respektive 39 procent.

Meghal delade resultaten av sina tester och sa:

Alla siffror pekar på samma slutsats: det tog en allvarlig träff i prestanda på alla möjliga nivåer. Många referensnivåer visar en signifikant minskning av prestanda på iPhone 6 upp till 50 procent på vissa referensnivåer. Även om detta inte är den bästa nyheten, är denna säkerhetsuppdatering ett “nödvändigt ont”. Det visar ett meddelande som säkerhetsgemenskapen har påmint oss gång på gång: säkerhet kan inte äventyras över prestanda.

Vissa har ganska påpekat att resultaten kan påverkas av batteriets strypning som exponerades förra månaden och bekräftades av Apple. Det kan vara ett tekniskt korrekt argument (vilket inte har bevisats av leverantörens referensnummer som är korrelerade med Spectre-korrigeringen). Flera andra användare och reportrar nämnde fluktuerande riktmärken med vissa som inte visade någon prestandaförlust men andra gjorde (som redan strypts, så Spectre-specifika). Hela saken verkar vara överallt just nu utan 100 procent svar på vad som är rätt.

Klicka igenom till Mughals webbplats för att se fullständiga detaljer om referensresultaten.

Bildkredit: Chadawan Heemsuhree / Shutterstock

0 Shares