Spelare som väntar på virtuell verklighet på Xbox har tur

0 Shares

Microsoft har meddelat att det inte har några planer på att ge varken virtual reality eller mixed reality-upplevelser till sin Xbox-konsol.

Tillbaka i mars 2017 hade företaget sagt att det ville ta MR till Xbox-användare, men nu verkar det ha ändrat sig. Microsoft har egentligen inte gett någon anledning till hjärtförändring, men det har inte gett upp helt VR eller MR.

Se även:

Microsofts fokusförändring kommer inte bara att göra spelare besvikna, utan det kommer också att bli en överraskning. När Microsoft lanserade Xbox One X, pratades det mycket specifikt om dess lämplighet för virtual reality. Vid den tiden sa Phil Spencer om det: “Detta är hårdvara byggd speciellt för att leda konsolindustrin till äkta 4K-spel och högkvalitativ VR.”

Nu verkar det dock som om Microsoft känner att framtiden för virtual reality är PC-baserad.

I ett uttalande till CNET sa Microsoft:

På grund av möjligheten med Windows Mixed Reality och för att vi tror att användarupplevelsen kommer att vara bäst på PC just nu, är det där vårt fokus ligger.

Vi har inget att dela om MR för konsol just nu.

I en separat intervju med Gamesindustry.biz förklarade Microsofts marknadschef Mike Nichols:

Vi har inga planer specifika för Xbox-konsoler i virtual reality eller mixed reality. Vårt perspektiv på det har varit och fortsätter att vara att datorn förmodligen är den bästa plattformen för mer uppslukande VR och MR. Som en öppen plattform tillåter den bara snabbare, snabbare iteration. Det finns många företag som investerar i det på hårdvarusidan och innehållssidan, eller någon kombination däri. Uppenbarligen på telefoner är förstärkt verklighet också ett bra scenario som kommer att växa. Men när det gäller Xbox, nej.

0 Shares