Spotify slår ut mot ‘monopolist’ Apple i eskalerande ordkrig

0 Shares

Spotify-logotyp på en smartphone

Striden mellan Apple och Spotify fortsätter, med streamingmusikföretaget som märker iPhone-tillverkaren som en “monopolist”.

Spottet började när Spotify lämnade in ett klagomål mot Apple och sa att företaget kvävde konkurrensen och begränsade användarvalet med regler som det inför. Apple svarade, poo-pooing anspråken, och nu har Spotify svarat i sin tur inte bara anklagar Apple för att ha ett monopol, men också säga att företagets svar på klagomålet var “helt i linje” med vad det förväntade sig.

Se även:

Spotifys svar rapporterades av Variety som citerar en namnlös företrädare för företaget som säger: “Varje monopolist föreslår att de inte har gjort något fel och kommer att hävda att de har det bästa för konkurrenter och konsumenter. vårt klagomål inför Europeiska kommissionen är inte nytt och är helt i linje med våra förväntningar “.

Spotify-representanten tillade:

Vi lämnade in vårt klagomål på grund av att Apples handlingar skadar konkurrensen och konsumenterna och bryter klart mot lagen. Detta är tydligt i Apples tro att Spotifys användare på iOS är Apple-kunder och inte Spotify-kunder, vilket går till hjärtat av problemet med Apple. Vi respekterar den process som Europeiska kommissionen nu måste genomföra för att genomföra sin granskning.

Det är osannolikt att vi har hört det sista i den här ordskampen, så vi måste bara vänta och se vad Apple har att säga nästa.

Bildkredit: Tero Vesalainen / Shutterstock

0 Shares