Spotify har aggressivt expanderat till podcasting-utrymmet för att diversifiera sina erbjudanden. Det verkar som om företaget har hittat en ny gräns för sina ambitioner: livestreaming av ljud. Spotify köpte just Betty Labs, moderföretaget till iOS-appen Locker Room, som handlar om live-ljudchattrum för sportfans.

Varför? Enligt Spotifys pressmeddelande vill det “utvecklas och utvidga Locker Room till en förbättrad live-ljudupplevelse för ett bredare utbud av skapare och fans.” Medan företaget har för avsikt att behålla den inbyggda publiken för sportfans hoppas det kunna utvidgas till musik och kulturell programmering. Tillsammans med “interaktiva funktioner” låter det som om Spotify vill att Locker Room ska vara ett slags ljud motsvarande Twitch, åtminstone vad gäller livestreaming-elementet. Locker Room har också jämförts med Clubhouse.

Locker Rooms plattform skulle passa ganska bra för livekonserter, och det är vettigt med Spotifys mål att bli den bästa destinationen för musikfans av vilken beskrivning som helst. Det nämns inte att utvidga Locker Room med en Android-app, men det är en säker satsning att antingen appen själv skulle ta sig till Play Store, eller så skulle dess funktioner helt enkelt skruvas fast på Spotifys huvudapp.

Spotify: Lyssna på podcaster och hitta musik du älskar
Spotify: Lyssna på podcaster och hitta musik du älskar