Sqrrl App Review: Inkomstskattbesparingar, fonder och amp; SIP-investeringar gjort rätt

0 Shares

Fintech startup Sqrrl syftar till att hjälpa unga indianer spara och investera som inte vill gå igenom traditionella investeringskanaler. Det är en app som gör att tusenåringar kan lösa all sin investeringsrelaterade förvirring och avkastningen de kan förvänta sig av dessa investeringar.

Den erbjuder en användarvänlig layout och visar information om skattebesparing, SIP, fonder, målbaserade investeringar och anpassade portföljer (deras senaste uppfinning). Appen och webbplatsen har en ganska livlig layout, vilket gör användarupplevelsen väldigt intuitiv. Allt du behöver göra är att ställa in ditt konto, lägga till dina bankuppgifter, utföra din KYC och du är bra att börja med inkomstskattbesparing, eller göra en SIP eller spara för en upplevelse.

Det lättförståeliga gränssnittet hjälper dig att snabbt ta reda på vad du behöver göra. Plattformen hjälper dig att räkna ut hur mycket du behöver spara varje månad för att nå en viss summa inom en viss tidsram. Enkelt uttryckt är Sqrrl skräddarsydd för den yngre generationen som vill spara men inte förstår traditionella investeringskanaler. Det automatiserar besparingar för att göra det problemfritt för användarna.

Till skillnad från konventionella kanaler som visar ett stort antal alternativ gör Sqrrls anpassade portföljer och en DIY-metod det enkelt att påbörja investeringar.

Appen erbjuder också några mycket intressanta produkter som Sqrrl Away – att investera små summor pengar varje månad som går till likvida medel, som ger mer ränta än ett sparande bankkonto. Därefter har vi Bring Your Own Plans (BYOP) – en målinriktad sparprodukt. Så, till exempel, om en användare vill spara för en semester eller en ny Smart-TV i framtiden, hjälper det dem att göra genom att lägga pengar i fonder. En annan produkt som Sqrrl erbjuder heter Ax Tax, som guidar kunderna i skattebesparingsinstrument.

Sqrrl Borta

Sqrrl Away är som en virtuell spargris där du enkelt kan investera små summor pengar i olika fonder. Företaget hävdar att Sqrrl Away kan generera cirka 6-7% avkastning på ditt sparande (förstå att avkastningen på fondandelar beror på marknadsförhållandena.)

Med Sqrrl Away kan du börja investera så lågt som Rs. 100. Du kan ordna veckobetalningar eller fortsätta lägga till pengar som du har det med dig. Det är inte allt. Om du vill kan du ta ut dina pengar när som helst, det finns ingen inlåsningsperiod med Sqrrl Away.

BYOP (ta med egna planer)

BYOP eller Bring Your Own Plans är en sådan produkt från företaget som kan skaffa dig de saker du alltid har drömt om men inte kunde förstå eftersom du aldrig kunde spara tillräckligt för det. Den smarta kalkylatorn för Sqrrl berättar hur mycket pengar du behöver investera, varje månad, för att ha den erforderliga summan, för att uppnå dina mål.

Axskatt

Axskatt är i grunden ett verktyg som hjälper dig att spara inkomstskatt genom att hjälpa dig att investera i olika system för att utnyttja fördelarna med skattebefrielser. Indiens regering tillåter Rs. 1,50,000 av skatteavdrag varje år och genom att placera dina pengar i Ax Tax hjälper det dig att kräva full rabatt. I grund och botten styr den dig till det totala beloppet du behöver investera för att göra anspråk på hela inkomstskattefördelarna.

Bortsett från detta erbjuder Sqrrl också många andra investeringsalternativ i guldfonder, SIP, engångsbelopp etc.

Tja, det handlar om de funktioner och produkter som denna app erbjuder. Låt oss nu se hur man använder dem snabbt. För att komma igång med appen måste du ladda ner den från Google Play-butiken för Android och Apple App Store för iPhone / iPad.

Det första du kommer att märka så snart du öppnar appen är att den är skräddarsydd för indiska användare. Du ser att appen erbjuder dig nio olika språk (inklusive få regionala språk som bengaliska, Gujarati, Marathi etc.) välja från. (Få investering- och finansieringstips på ditt regionala språk, det är sött!)

Välj ditt önskade språk först och i de närmaste stegen, följ standardinstruktionerna för att ställa in ditt konto genom att ange information som ditt telefonnummer, e-post-ID, bank- och KYC-information.

När installationen är klar är du redo att göra din första investering med appen. Det bästa med hela installationsprocessen är appens användargränssnitt – ganska rent och till sak. Du kommer inte att känna dig fast bara en gång när du utför engångsinstallationsprocessen. Det finns inga tekniska eller komplexa jargoner och hela ombord-upplevelsen blev mycket snygg.

Bortsett från detta är Sqrrl-killarna hela tiden för att hjälpa dig med appen. Med en mängd olika användarstödalternativ som chatt, e-post och telefonsupport i appen kan du alltid lita på att deras team hjälper dig med dina problem.

Om du undrar om du kan lita på Sqrrl? Appen är registrerad som en investeringsrådgivare hos SEBI (Securities & Exchange Board of India) som är kapitalmarknadsregulator i Indien och AMFI (Association of Mutual Funds in India). Sqrrl underlättar också att dina investeringar kan flyttas från ditt bankkonto direkt till fonderna, vilket också regleras av SEBI. Dessutom får varje transaktion bekräftelse och ett kontoutdrag finns tillgängligt.

Även om det inte finns någon brist på Mutual Funds-appen på marknaden, idag, har jag ännu inte stött på något som sparar och investerar på ett ställe. Dessutom är banker på dina utgiftsvanor (Sqrrl Borta) ganska innovativa från företagets sida.

Appnedladdningslänkar: Google Play | Apple App Store

Informationskälla: Sqrrl.in

0 Shares