StarTech presenterar den nya Thunderbolt 3-produktlinjen för Apple MacBook Pro och Windows PC

0 Shares

tb301dock

Att äga en MacBook Pro (2016) har varit en mycket rolig upplevelse. Medan vissa människor är missnöjda med att inte ha USB Type-A-portar, omfamnar jag gärna Type-C / Thunderbolt 3-portarna. Visst, jag har behövt en dongel några gånger när jag ansluter vissa enheter, men det har inte varit så illa. Jag har till och med omfamnat en USB-C-docka (med strömförsörjning) för att skapa en Mac-skrivbordsupplevelse i mitt hem – mus, tangentbord och bildskärm.

Hittills har jag dock inte varit mycket nöjd med USB-C-dockningsstationer. Ibland står jag inför problem där USB-portar inte fungerar när jag levererar ström. Vid några tillfällen har mina anslutna USB-hårddiskar kopplats bort när Mac-datorn går i viloläge, vilket leder till macOS-varningsmeddelanden. Marknaden kommer snart att vara mättad med äkta Thunderbolt 3-dockor som borde ge en mycket bättre upplevelse. Idag tillkännager StarTech en ny serie Thunderbolt 3-enheter, inklusive dockningsstationer och skärmadaptrar.

Om du inte känner till StarTech.com, var god och vet att det är ett mycket ansedd och pålitligt företag. Jag har köpt och använt dess produkter i flera år. StarTech tillverkar många kablar, donglar och adaptrar som kan vara svåra att hitta. Om du gör en sökning på Amazon kommer du att se många positiva recensioner för sina erbjudanden.

“Den första dockningsstationen (SKU: TB3DKDPMAW) är en modell som ger dubbla 4K-videoutgångar och portar för anslutning av ytterligare enheter. En alternativ version av dual-4K-dockningsstationen (SKU: TB3DK2DPPD), erbjuder strömförsörjning för att driva och ladda en MacBook Pro- och Thunderbolt 3-aktiverade bärbara datorer. För de mer avancerade användarna och för att möta kraven från framtida bärbara datorer kommer en förbättrad docka (SKU: TB3DOCK2DPPD) att finnas tillgänglig, som erbjuder fler portar och ström för laddning, säger StarTech.

Företaget säger också: “För användaren som arbetar med grafikintensiva applikationer är en sömlös lösning för anslutning till 4K eller 5K högupplösta skärmar nödvändig eftersom Thunderbolt 3 blir industristandarden för HD-videor och grafik. StarTech.coms nya Thunderbolt 3 till DisplayPort-adapter (SKU: TB32DP2T) ger den unika funktionen att ansluta till en enda 5K-skärm eller dubbla 4K-skärmar via DisplayPort-kablar. En HDMI-version av adaptern (SKU: TB32HD4K60) kommer också att finnas tillgänglig, vilket ger dubbla 4K-utdata till HDMI-specifika bildskärmar. Dessa adaptrar ger fantastiska upplösningar för de mest grafiskt krävande applikationerna, samtidigt som de bibehåller en kraftfull och smidig videoprestanda “.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Du kan se enheterna ovan, inklusive portarna på bryggorna. Dessa produkter ska fungera bra med både MacOS och Windows 10. Om du inte är säker på varför du behöver en dockningsstation eller bildskärmsadapter, tänk dig detta – äga en bärbar dator eller surfplatta för mobilitet, men anslut sedan också en stor bildskärm för skrivbordsanvändning hemma.

Dockarna låter dig även ansluta saker som Ethernet och äldre USB-enheter. En tråd från din dator till dockan kan ansluta allt på ett snyggt sätt – trådbunden mus och tangentbord, USB-hårddisk, fast internet, bildskärm och mer. Beroende på modell kan den ladda din dator också!

Tyvärr är prissättning och tillgänglighet för Thunderbolt 3-produkter ännu inte kända. Allt vi vet för tillfället är att de kommer att släppas någon gång under 2017. Mer information bör göras tillgänglig snart, så fortsätt kolla ansedda webbplatser som Amazon.

0 Shares