SteelSeries lanserar ‘Stratus Duo’ dubbel trådlös spelkontroll för Android och PC

0 Shares

Mobilspel är allt raseri idag, med spelare som spelar titlar som Fortnite och Minecraft på sina smartphones. Vill du veta en hemlighet? Pekskärmsspel till stor del suger. Ursäkta mitt stora språk, men det är sant. Att använda en virtuell thumb-stick och knapparna på skärmen är helt enkelt inte kul. Sanningen är att att verkligen njuta av ett spel på mobilen – annat än avslappnade tidsförlorare som faktiskt är utformade för beröring – en styrenhet är ett absolut måste (när det är kompatibelt).

Om du både är en PC- och Android-spelare och vill ha en bra kontroller för båda plattformarna har SteelSeries en ny produkt som kan vara perfekt för dig. Kallas “Stratus Duo” och kan anslutas till en dator trådlöst med en USB-dongel eller till Android med Bluetooth. Genom att vända på en omkopplare kan du sedan gå fram och tillbaka mellan var och en. Med andra ord finns det inget behov av att para ihop varje gång du byter, vilket är vanligt med en Bluetooth-kontroller. Och ja, om du föredrar kan du ansluta den till en dator med en kabel (micro USB och inte USB-C, tyvärr).

LÄS OCH: Fortnite-uppdateringen ger stöd för externa styrenheter till iOS och Android

“Spelare kan använda Stratus Duo på flera sätt med hjälp av 2,4 GHz trådlösa, Bluetooth och trådbundna anslutningar. Med sin Bluetooth-anslutning stöder Stratus Duo Android, Samsung Gear VR och Oculus Go. Spelare behöver inte längre kämpa med besvärliga pekskärmskontroller medan spela mobilspel på sina Android-enheter. Stratus Duo tillåter spelare att spela på sin Android-enhet via Bluetooth eller på sin dator via den trådlösa 2,4 GHz-anslutningen utan ytterligare programvara som behövs för installationen, säger SteelSeries.

Spelföretaget säger vidare: “Stratus Duo speglar den välbekanta storleken och layouten på konsolstyrenheter, men har en uppgraderad design från Stratus XL med en ny trigger-design med Magnetic Hall Effect-sensorer som håller triggers konsekventa och exakta. Kontrollen innehåller också högpresterande klickbara analoga joysticks som har minimala döda zoner och smidig drift. Styrenheten drivs av ett litiumjonbatteri i mer än 20 timmars speltid och inkluderar en Micro USB-kabel som är 1,8 meter lång. “

LÄS OCH: Razer Phone 2 Android 8.1-spelsmartphone skämmer Google Pixel 3

Tino Solberg, SteelSeries CTO erbjuder följande uttalande.

Spelekosystemet fortsätter att utvecklas och växa bortom PC och konsoler för att inkludera mobila enheter och VR-system. Stratus Duo gör att spelare enkelt kan navigera över flera plattformar via trådlös och Bluetooth-teknik för att skapa en verkligt sömlös upplevelse.

Stratus Duo kan fås idag från SteelSeries direkt för 59,99 USD. Detta pris är ganska rimligt eftersom företagets produkter väl mottas av spelare och historiskt sett har visat sig vara mycket hållbara. Som ett exempel använder jag regelbundet företagets “Nimbus” med min Apple TV, och det är en av mina favoritkontroller någonsin. Förutom Stratus Duo kommer SteelSeries också att sälja SmartGrip (se ovan), som låter dig ansluta din Android-smartphone till handkontrollen. Det tillbehöret ska finnas tillgängligt nästa månad för bara 10 dollar.

0 Shares