Stor läcka avslöjar mer om Microsoft Windows 10X

0 Shares

Windows 10X

När Microsoft nyligen avslöjade Surface Laptop 3, Surface Pro 7 och Surface Pro X, avslöjade den också Windows 10X, en version av Windows 10 optimerad för enheter med dubbla skärmar. Vid den tiden var detaljerna inte omfattande, men nu kastar en större läcka lite ljus över vad vi kan förvänta oss att se.

Dokumentation för Windows 10X (eller Santorini OS) har dykt upp online och avslöjar att Microsoft också kommer att tillåta att operativsystemet körs på mer traditionella bärbara datorer. Det finns också några spännande skärmdumpar som ger oss en inblick i framtiden.

Se även:

I dokumentet säger Microsoft att Windows 10X kommer att vara tillgängligt för “både musslor och vikbara”.

På Twitter delade pålitlig Microsoft-läckare Walking Cat en länk till den läckta dokumentationen (sedan tagit offline):

Tack och lov tog texten och bilderna av andra och delades av den tyska webbplatsen Dr Windows. Du kan se innehållet i dokumentet här och du kommer att märka referenser till kodnamnet Santorini OS:


Ett operativsystem som blandas i bakgrunden.
Byggt på interaktionssystem som låter dig fokusera på uppgiften.

Ett medvetet tillvägagångssätt för de uppgifter ett operativsystem är byggt för: lansering, meddelande, sökning och mer.
Upptäck hur vi närmar oss varje uppgift på ett enkelt och effektivt sätt.

Styrs av principer.
Inspirerad av människor.
För att bygga upplevelser som känns både enkla och magiska studerade vi vårt förflutna för att informera vår framtid. Santorini är anpassat efter konsumenternas behov och anpassar sig efter hur människor interagerar med det.

Mönster, komponenter.
Vägledning.
En central destination för POR-design och dokumentation med en historisk bild av design- och beslutsprocessen, med hjälp av forskning, användartestning och teknisk dokumentation.

Launcher

Launcher hjälper användare att starta och återuppta uppgifter snabbt. Sökningen är sömlöst integrerad med webbresultat, tillgängliga appar och specifika filer på din enhet. Nästa upp i hierarkin av innehåll är ditt standardapp-rutnät, som kan anpassas och ordnas för att möta individuella behov och preferenser. Denna relativt statiska uppsättning appar driver förutsägbara vyer varje gång Launcher öppnas och hjälper ytterligare att påskynda användare med användning av muskelminne över tiden. Och slutligen, Rekommenderat innehåll uppdateras dynamiskt baserat på dina mest använda och nyligen använda appar, filer och webbplatser. Gå tillbaka till ditt personliga arbetsflöde utan att behöva börja om från början.

Mål och principer

Gå tillbaka till ditt flöde snabbt och utan problem Inga återvändsgränder om du inte kan hitta det du letar efter Bygg långsiktigt förtroende för värdet av rekommendationer

Struktur och omfattning

Sök

Hitta vad du behöver på webben eller leta efter appar och filer på din enhet. En enda ingångspunkt för att söka över din enhet är enkel och enkel.

Nollinmatningsförslag Aktiv inmatning och sökresultat Stöder pek-, tangentbords- och röstinmatning

Appar och webbplatser

Dra och släpp för att ordna om dina appar och webbplatser så att dina favoriter sitter högst upp på listan. För att komma till alla dina andra appar, expandera helt enkelt rutnätet till “Visa alla”. Inkludera dina favoritwebbplatser genom att först installera den som en app, från Edge-webbläsaren.

Inkorgens standardappar inkluderar: Edge, Mail, Calendar, Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Teams, Whiteboard, To Do, Photos, Store, File Explorer, Spotify, Netflix, Camera, Solitaire, Calculator, Alarm & Clock, Movies & TV , Office, Sticky Notes, Paint, Learning Hub, Settings, Weather, Snip & Sketch, Voice Recorder, Groove Music, People, Notepad, Feedback Hub, Media Plans, Messaging och upp till 4 OEM-appar. Skapa mappar och grupper genom att stapla appar tillsammans Ta bort appar från nätet för att ta bort dem från din enhet

Rekommenderad

Hoppa tillbaka till ditt flöde med nyligen installerade appar; ofta använda appar, filer och webbplatser.

Upp till tio rekommendationer med hög säkerhet är synliga åt gången. Om du inte hittar det du letar efter, tryck på “Visa mer” för att utöka fler objekt inline eller “Öppna filplatsen” från en av de rekommenderade filerna till utforska relaterade filer

Lås / inloggning

Inloggning har ett enkelt jobb: ta dig till dina saker så snabbt som möjligt.
Med Restrained Lock-modellen, när skärmen slås på, kommer du omedelbart till ett autentiseringsläge; till skillnad från Windows 10 där du först måste avvisa Lock Curtain innan du autentiserar. Användare uppmanas att ställa in Windows Hello ansiktsigenkänning samt en Windows Hello PIN under OOBE. När du väcker enheten, känner Windows Hello Face omedelbart igen användaren och kommer omedelbart att övergå till sitt skrivbord.

Mål och principer

Kunden litar på att enheten ska hålla sina data säkra. Kunden kan uppnå sitt datorjobb som ska göras så snabbt som möjligt. Kunden känner en personlig anslutning till sin enhet eftersom den är skräddarsydd för dem

Struktur och omfattning

Snabbinställningar

Snabbinställningar ger ett snabbt och intuitivt sätt för användare att komma åt sina vanliga inställningar. Idag finns inställningar på flera ytor och det finns inte en tydlig och konsekvent väg för användare att komma åt de inställningar som är viktigast för dem.

Mål och principer

Effektiv
Användare kan snabbt ändra sina kritiska enhetsinställningar

Fokuserad
Visa bara viktiga enhetsinställningar så att användare inte distraheras av andra inställningar

Överblick
Se snabbt enhetens tillstånd

Relevant
Ge användarna makt att skräddarsy ytan efter deras behov

Struktur och omfattning

Snabbinställningsytan har två nivåer av inställningar: L1 är den huvudsakliga snabbytan, medan L2 är tillgänglig när det krävs mer detaljerade inställningar.

Standardvärden:

Wi-Fi Cell Data Input Language Komponeringsläge Bluetooth Flygplansläge Rotation Lock Project

Aktivitetsfält

Mål och principer

Användaren kan växla mellan applikationer i aktivitetsfältet Användaren kan starta applikationer och webbplatser från aktivitetsfältet Användaren kan fästa och ordna applikationer och webbplatser för frekvent användning Användaren har startpunkter för att starta Start, Task Switcher och Quick Actions

Struktur och omfattning

Webbplats som körs: Aktiv webbflik i ett fönster, kan antingen vara i förgrunden eller bakgrunden Glomming: Aktivitetsfältets beteende där flera instanser av en app grupperas tillsammans under samma ikon Aktivt tillstånd: Markera på aktivitetsfältets ikon som visas när appen är aktiv / i fokus Körtillstånd: Beteende där aktivitetsfältets ikon är understruken när en app körs, oavsett om appen är i fokus eller inte. : App som lanserades nyligen. Kan köras eller inte köras för att visas i aktivitetsfältet Systemstatus: Samling av ikoner som anger kritisk systemstatusinformation Systemstatusfält som löper över skärmens längd, innehåller systemstatus; synonymt med “Minimerad aktivitetsfält” Staplad systemstatus: Vy över systemstatusen som visas när systemstatusen finns i Aktivitetsfältet, utlagd för att passa utrymmet för en ikon

Aktivitetsfältets modell

För både clamshells och vikbara, kommer aktivitetsfältet att vara samma basmodell med en serie “spakar” som kan dras för att skapa några alternativ i modellen. Vi vill bygga dessa spakar för att ta itu med deltorna mellan de två upplevelserna, samtidigt som vi bygger vidare på samma ursprungliga modell.

Hävarmar inkluderar:
• Centrerat kontra vänsterjusterat aktivitetsfältinnehåll
• Antal stift
• Antal recenter
• Nyckelordning (recency kontra omvänd recency)
• Avdelare kontra ingen avdelare
• Ikonen Aktivitetsvy längst till höger kontra Start

Ansluten

På webben spenderar jag mest av min tid. Jag vill komma åt mina anslutna filer som om de var en del av operativsystemet.
Alla dina grejer, precis när du behöver det. Hitta alla dina filer, på eller offline i avsnittet Rekommenderat i startprogrammet. Utforska de anslutna ytorna i Windows 10X nedan.

Bekant

Inget behov av instruktioner.
Operativsystemet är en intuitiv blandning av Windows och de enheter jag använder varje dag. Plocka upp Windows 10X och dyka tillbaka i dina uppgifter.

Anpassningsbar

Ett operativsystem som anpassar sig till hur jag använder mina enheter i mitt ekosystem.
Windows 10X flödar med alla uppgifter under hela dagen med åtta olika ställningar som hjälper mig att få mitt arbete gjort.

Lugna

Ett system som firar fokus och fängelse genom att göra avsiktliga estetiska val.

Enkel

Ett system som inte kommer i vägen och hjälper mig att bli klar vad jag vill snabbare.


Gilla vad du ser?

0 Shares