Stora förändringar framöver för Windows Insider-programmet när Dona Sarkar byter roll

0 Shares

Windows Insiders ger feedback om nya testbyggnader av Windows 10, och Microsoft har ofta talat om vikten av samhället i förhållande till utvecklingen och riktningen av sitt senaste operativsystem. I verkligheten identifierar dock insiders oftast bara buggar för Microsoft att (kanske) fixa.

Under de senaste månaderna har det funnits mycket negativitet kring kvalitetskontrollen av Windows 10, med uppdateringar som bryter allt från skrivare till Start-menyn.

Idag tillkännager Eran Megiddo, Corporate Vice President, Windows and Education, en stor och överraskande förändring av ledningen för Insider-programmet. Dona Sarkar, som varit chef #NinjaCat för programmet i tre år, går nu över till en ny roll inom Microsoft.

Den rollen är att “leda förespråkande för Citizen Developers, särskilt hur de använder Power Platform (Microsoft Flow, PowerApps och Power BI)” som inte låter precis som en kampanj för mig.

Eran Megiddo säger:

Under Donas ledning har Windows Insider-programmet vuxit och expanderat till hundratals fler städer och landsbygdsområden runt om i världen. Donas passion för att hjälpa andra lära sig att koda och bygga företag är en perfekt match för hennes nya roll. Jag uppskattar allt hon gjort för programmet och önskar henne lycka till i sitt nya äventyr.

Så betyder det slutet på Insider-programmet, och kommer Microsoft att återföra testning och kvalitetskontroll igen? Självklart inte.

Eran säger:

För närvarande söker vi efter en ny ledare för Windows Insider-programmet. Under tiden ser jag och Insider-besättningen (inklusive Brandon, Jennifer, Blair, Jason, Vivek, Eddie) fram emot att fortsätta samarbeta med dig varje vecka när vi skickar nya byggnader. Och som vi har gjort sedan början av vårt program fortsätter vi att utvecklas för att bäst tillgodose behoven hos denna fantastiska gemenskap.

Bildkredit: ra2studio / Shutterstock

0 Shares