Stora problem med batterilivslängden betyder att Consumer Reports rekommenderar inte den nya MacBook Pro

0 Shares

apple-macbookpro-1

Konsumentrapporter – väl respekterade för sina bedömningar av produkter och tjänster – har beslutat att inte ge nya MacBook Pro sin eftertraktade “rekommenderade” status. Detta är första gången Apples bärbara dator misslyckas med att få utmärkelsen.

Medan tester visade att den bärbara datorns prestanda var bra, var det MacBook Pro-batteriet som släppte den. Consumer Reports varnar för att batteriets livslängd “varierade dramatiskt från ett försök till ett annat”. Rapporten kommer att göra det svårt att läsa för Apple.

För människor som har följt lanseringen av det senaste tillskottet i MacBook Pro-sortimentet kommer klagomål om batteriets livslängd inte att överraska. Som Consumer Reports påpekar: “Klagomål över MacBook Pro-batterier har dykt upp online sedan de bärbara datorerna började säljas i november. Apple säger att dessa datorer ska fungera i upp till 10 timmar mellan laddningarna, men vissa konsumenter i Apples supportforum rapporterade att de bara kunde använda sina bärbara datorer i tre till fyra timmar innan batteriet tog slut “.

Consumer Reports genomförde en rad tester med alla bärbara datorer i sortimentet (13-tums med Touch Bar, 13-tums utan Touch Bar och 15-tums) och fann att batteriets livslängd var “mycket inkonsekvent” för var och en. I ett test varade till exempel 13-tums MacBook Pro utan Touch Bar i imponerande 19,5 timmar, medan det i ett annat varade 4,5.

Konsumentgruppen säger:

Vanligtvis kan en bärbar dators batteritid variera från en testversion till en annan med mindre än 5 procent. För att nå vår slutliga poäng för batteriets livslängd beräknar vi mätningarna tillsammans.

Men med de mycket olika siffrorna vi hittade i MacBook Pro-testerna skulle ett genomsnitt inte återspegla något som en konsument sannolikt skulle uppleva i den verkliga världen. Av den anledningen rapporterar vi de lägsta batteritidresultaten och använder dessa siffror för att beräkna våra slutresultat. Det är den enda tidsramen vi säkert kan rekommendera en konsument att lita på om han eller hon planerar att använda produkten utan tillgång till ett eluttag.

Batteriets livslängd är ett viktigt attribut för en bärbar dator, och det representerar en betydande del av vår totala poäng. Efter att ha sammanställt våra fullständiga testresultat finner Consumer Reports att alla tre MacBook Pro-bärbara datorer inte uppfyller våra standarder för rekommenderade modeller.

Att beskriva resultaten som en “verklig avvikelse från tidigare MacBooks” Consumer Reports säger att det har delat sina resultat med Apple. Företaget valde att inte kommentera resultaten, men sade: “Varje kund som har en fråga om sin Mac eller dess verksamhet ska kontakta AppleCare”.

Fullständig information om hur testerna utfördes finns på webbplatsen Consumer Reports.

0 Shares