Stora universitet går all-in på iPad Pro – undviker Microsoft Surface

0 Shares

strålkastare

Den ursprungliga iPad-enheten är en av de mest störande produkterna i personlig dators historia. Dess popularitet fick hela branschen att skifta – det fick Microsoft att bli bonkers med Windows 8 (eftermontering av ett touch-gränssnitt till en mus och tangentbord OS), medan otaliga tillverkare försökte kopiera det med Android. Ja, många har försökt att kopiera magin, men i slutändan har ingenting någonsin matchat det.

IPad Pro har dock inte sett samma konsumentintresse och med goda skäl – det är inte avsett för personligt bruk (även om det kan vara). Egentligen verkar “Pro” moniker vara ganska avsiktlig; det är mer lämpligt för saker som affärer och utbildning. På tal om det senare meddelar Lynn University idag att det ger en iPad Pro till alla studenter och vissa medlemmar i fakulteten. Tyvärr för Microsoft valdes inte Surface-linjen.

“iPad Pro stöder också Lynns pågående ansträngningar för att skapa en mer prisvärd utbildning, eliminera kostnader för persondatorer och spara elevernas pengar genom appar och e-böcker som är mer kostnadseffektiva, snabba och relevanta än traditionella läroböcker och supportmaterial. iPad Pro ger jämn större flexibilitet också. Oavsett om de studerar flyg, design eller musik kan eleverna nu använda en enhet för att skriva papper, anteckna med Apple Pencil, skapa videor som visar lärande, slutföra djupgående projekt utanför klassrummet och mycket mer “, säger Lynn Universitet.

keyboard_social

Chris Boniforti, Chief Information Officer, Lynn University, förklarar: “iPad Pro, dess tillbehör och nästa generations utbildningsfokuserade appar kommer att göra lärandet ännu mer relevant för de studenter i världen som lever i. Denna uppslukande, mångsidiga teknik ger också tillgång till topp- hacka innehåll och kan ersätta skrymmande stationära enheter för att spara utrymme och låta Lynn konvertera datalaboratorier till interaktiva, mobila arbetsytor – platser som inspirerar till kreativitet och främjar samarbete “.

apple_pencil

Inte bara kommer studenter och personal att få iPad Pro utan även Apple Pencil och Smart Keyboard. Detta gör den stora surfplattan till en bra lösning för att skriva anteckningar, göra anteckningar och kreativ ritning också.

bild

Uppriktigt sagt låter det här som den perfekta college-maskinen. När allt kommer omkring har iOS tillgång till många underbara produktivitetsappar, som Microsoft Office, Dropbox, Notability och mer. Inget att nämna, när en student vill koppla av finns det massor av iOS-spel av hög kvalitet.

bild

Kan ytan vara ett bättre val? Det beror på. Medan Microsofts lösning utan tvekan kan göra mer när det kör ett stationärt operativsystem, kommer det också med bagage, till exempel skadlig kod, och potentiellt högre distributionskostnader. I Enterprise, ja, Surface är förmodligen det bättre valet. På ett universitet passar dock iPad Pro bättre – bra gjort, Lynn University.

0 Shares