STORBRITANNIEN får slutligen multi-SIM-kontrakt (och världens snabbaste 4G-nätverk)

0 Shares

Det fungerar ungefär så här: ‘lead sharer’ får ett EE-kontrakt till normalt pris och kan lägga till fler enheter mot en månadsavgift. För en femårare i månaden får du ett SIM-kort för att slingra in i din befintliga 3G- eller 4G-surfplatta eller dongel som piggybacks på telefonens data. För 12 £ i månaden (på ett 12-månaders kontrakt – det är 17 £ i 30 dagar) får du ett SIM-kort för att glida in i en annan telefon.

Du kan också köpa nya enheter från EE för att binda till samma kontrakt, som kostar från £ 22 / månad för en telefon, £ 11 / månad för en dongel eller mobil Wi-Fi och £ 26 / månad för en surfplatta, allt plus vanlig enhet RRP, och bundet med en 24-månaders EE-koppling.

Om ledningsdelarens kontrakt inte ger tillräckligt med data kan du lägga till databunter till dina delade prylar: det kostar £ 6 för 500 MB, £ 15 för 2 GB och £ 20 för 4 GB. Det är dock bättre värde att få ett större databunt på ledningsdelarens telefon: £ 46 / månad i 24 månader ger dig 10 GB data under EE: s sommarkampanj, vilket skulle ge tillräckligt med bandbredd för din surfplatta och dongel.

EE räknar med att det kommer att fungera billigare för kunderna att dela kontrakt, med hänvisning till en besparing på £ 900 / år för en familj på fyra. Men det erbjuder också PAYG SIM-endast planer för surfplattor och donglar som kostar £ 15 / månad och inkluderar 2 GB medföljande data, vilket är samma kostnad som ett 2 GB databunt på ett delat kontrakt. Så om du redan har ett 4G-telefonkontrakt som ger dig lite korta data du behöver för din surfplatta också, kommer PAYG-alternativet att spara ytterligare en femman per månad som du behöver spendera på det delade SIM-kortet för din läsplatta.

Med detta sagt, med ett separat PAYG-SIM skulle du missa en snygg fördel med multi-SIM-kontraktserbjudandet: skulle ett oroligt barn du har delat din plan med lägga till data till en enhet för egen användning, blir du omedelbart meddelas via text.

0 Shares