Storbritanniens underrättelsetjänst varnar för att använda Windows 7 för e-post och bank

0 Shares

Datorskalle

Slutet på Microsofts stöd för Windows 7 är nu bara några timmar borta. Det borde inte komma som någon överraskning, eftersom täckningen av slutet av livstiden för operativsystemet har varit utbredd, men det finns fortfarande många människor och företag som använder det decenniet gamla operativsystemet.

Vissa är avskräckta av besväret med att uppgradera (även om det är enkelt), medan andra avskräcks av kostnad (även om du fortfarande kan uppgradera till Windows 10 gratis). Men konsekvenserna av att hålla fast vid Windows 7 kan vara allvarliga – så mycket att Storbritanniens National Cyber ​​Security Center (NCSC) har utfärdat en skarp varning att inte använda operativsystemet för e-post eller banktjänster.

Se även:

NCSC är en del av GCHQ, Storbritanniens underrättelsetjänst, och det står: “NCSC skulle uppmuntra människor att uppgradera enheter som för närvarande kör Windows 7, så att de kan fortsätta ta emot programuppdateringar som hjälper till att skydda sina enheter”.

Byråns talesman varnar vidare:

Vi uppmanar dem som använder programvaran efter tidsfristen att ersätta enheter som inte stöds så snart som möjligt, att flytta känslig data till en enhet som stöds och inte använda dem för uppgifter som att komma åt bank- och andra känsliga konton.

Åtkomst till känsliga banktjänster från en enhet som kan ha säkerhetsfel som aldrig kommer att korrigeras verkar vara sunt förnuft. Men NCSC säger att de som fortfarande håller fast vid Windows 7 “också bör överväga att komma åt e-post från en annan enhet”.

Nu är det dags att uppgradera till Windows 10 – och även efter den här tiden kan du fortfarande uppgradera gratis.

Bildkredit: Alexandr III / Shutterstock

0 Shares