Större virusinfektion stänger av fabrikerna hos iPhone-chiptillverkaren TSMC

0 Shares

Apple Store tecken

En stor virusinfektion tvingade stängningen av Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) fabriker strax före helgen; vissa förblir stängda eller endast delvis operativa. TMSC är den största halvledartillverkaren i världen och ansvarar för att producera iPhone-processorer för Apple.

Företaget utfärdade ett uttalande om att det inte utfördes av en hackare. Inverkan på Apples produktionsplan för iPhone är inte heller känd, även om TSMC förväntar sig att incidenten “orsakar förseningar och extra kostnader”.

Se även:

Viruset slog till sent på fredagskvällen och ledde till att flera TSMC-fabriker stängdes, och några av dessa är fortfarande inte i drift. I ett uttalande på sin webbplats säger företaget: “Detta virusutbrott inträffade på grund av feloperation under programinstallationsprocessen för ett nytt verktyg, vilket fick ett virus att spridas när verktyget var anslutet till företagets datanätverk. Dataintegritet och konfidentiell information komprometterades inte. TSMC har vidtagit åtgärder för att undanröja säkerhetsgapet och ytterligare stärka säkerhetsåtgärderna.

Även om virusutbrottet nu har begränsats kommer effekterna att märkas i vissa fabriker fram till i morgon. För närvarande har 80 procent av de drabbade systemen återställts och TSMC säger att det “förväntar sig full återhämtning den 6 augusti”.

Företagets uttalande säger också:

TSMC förväntar sig att denna händelse orsakar förseningar och extra kostnader. Vi uppskattar inverkan till tredje kvartalets intäkter till cirka tre procent och påverkan på bruttomarginalen till cirka en procentenhet. Företaget är övertygat om att förseningar som är försenade under tredje kvartalet kommer att återvinnas under fjärde kvartalet 2018 och upprätthåller sin prognos om hög ensiffrig intäktsökning för 2018 i amerikanska dollar som ges den 19 juli 2018.

De flesta av TSMC: s kunder har underrättats om detta evenemang, och företaget arbetar nära kunderna om deras leveransschema för wafer. Detaljerna kommer att kommuniceras med varje kund individuellt under de närmaste dagarna.

Apple har inte kommenterat händelsen.

Bildkredit: MikeDotta / Shutterstock

0 Shares