Stuff Cool List 2013: Hur HTC designade världens mest eftertraktade telefon

0 Shares

Det är den stora mängden metall som används som säkerställer att HTC One träffar sina designers “designade” märke. På grund av injektionstekniken blir aluminiumkroppen själv antennen. “[The One] utvidgar den kompetens som vi har haft med metall genom åren, med början med HTC Legend och sedan vidare med en serie andra produkter, säger Zellweger. Jag tror att vi har perfektionerat den här gången. Vi kan också lägga till mer metall totalt sett, mer än någon någonsin har lagt på en telefon. ” Ja, inte ens Apple, tidigare mästare i aluminiumkroppar, har lyckats dra av en smartphone som är metalldominerad som HTC One.

Och det sista elementet, ”mänskligt”? Det handlar om ergonomi. Ja, den ser underbar ut – men om det känns som en tegelsten i din hand är allt för ingenting. Det måste kännas bekvämt att hålla – och ändå måste det fortfarande vara tunt. “Vi var tvungna att välja våra strider”, säger Zellweger. ”Vi ville inte skapa något som kändes som ett blobject eller som en tvål. ja, det är bekvämt, men det passar inte alls för det vi gör här. ”

Vad One & Co. gjorde är att ge den en böjd, upphöjd yta på baksidan. ”För att uppnå det var vi tvungna att konfigurera väsentligt hur komponenterna läggs på insidan av produkten. Så det fanns en enorm pressning och dragning med vårt interna ingenjörsteam för att uppnå de tunna sidorna. ” The One har till exempel ett speciellt batteri som är tunnare i mitten.

0 Shares