Surface Duo, Microsofts hopfällbara Android-telefon med två skärmar, är tillgänglig för förbeställning idag

0 Shares

För 10 månader sedan, vid Surface-evenemanget, tillsammans med Surface Laptop 3, Surface Pro 7 och Surface Pro X, hade Microsoft en överraskning för alla med Surface Duo, en hopfällbar Android-baserad telefon med två skärmar.

Idag gör företaget enheten tillgänglig för förbeställning i USA, med försäljning i butik och online från och med den 10 september.

Panos Panay, Chief Product Officer, Windows + Devices, säger att målet med Duo inte är att “återuppfinna telefonen utan att inspirera människor att tänka om hur de vill använda enheten i fickan”.

Surface Duo ger dig tillgång till hela Android-appens ekosystem och kraften från Microsoft 365 över två PixelSense Fusion-skärmar som du kan använda tillsammans, på en expansiv 8,1-tums skärm eller var för sig.

Panay förklarar:

Vi designade Surface Duo för människor som vill göra mer gjort med enheten i fickan. Vår interna forskning visar att tre av fyra personer rapporterar att de kämpar för att slutföra komplexa uppgifter medan de är borta från sin dator. Det beror på att smartphones med en enda skärm inte är utformade för att du enkelt ska kunna göra flera saker samtidigt. Tänk på det. Du måste ständigt växla mellan appar för att få till och med de viktigaste sakerna – bryta fokus, bryta flöde. Precis som att använda två skärmar vid skrivbordet, med två olika skärmar kan du öppna två appar sida vid sida, korsreferensinformation och dra och släpp för att enkelt flytta bilder, text och filer mellan skärmarna så att du kan få saker gjort snabbare. Vi vet att enheter med dubbla skärmar inte bara hjälpte människor att slutföra komplexa uppgifter snabbare utan också krävde mindre kognitiva ansträngningar, vilket gjorde dem allmänt föredragna för produktivitetsuppgifter.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Surface Duo är en spännande enhet och en som verkligen tilltalar mig, även om den inte är billig, med priser från 1399 $.

Du kan förbeställa det idag från MicrosoftStore.com, AT&T och BestBuy. Surface Duo kommer att fungera på AT&T, T-Mobile och Verizon Wireless-nätverk.

0 Shares