Surface Phone är riktig! Microsoft presenterar hopfällbar Android-baserad Surface Duo med dubbla skärmar

0 Shares

Microsoft Surface Duo

Vid dagens Surface-händelse hade Microsoft en överraskning för alla – dess version av “en sak till”, om du vill. Förutom Surface Laptop 3, Surface Pro 7 och Surface Pro X, avslöjade företaget också Surface Duo, en hopfällbar Android-baserad telefon med två skärmar. Nej, det kör inte det nya Windows 10X-operativsystemet.

Om du är orolig för att den här enheten kan fällas, oroa dig inte, det är inte som Samsung Galaxy Fold. I stället för att ha en enda skärm som faktiskt viks, är det här en skärm med dubbla skärmar, och den kommer att släppas nästa år.

Se även:

En Surface Phone är något som folk har klagat på i flera år, och även om en Android-driven enhet inte nödvändigtvis är vad folk tänkte på, är det fortfarande något som kommer att välkomnas allmänt. På vissa sätt är detta ett yngre syskon till Surface Neo-enheten med dubbelskärm som också avslöjats idag, men den stora skillnaden här är Android-omfamningen.

Microsoft Surface Duo

Enheten har ett par 5,6-tums skärmar som fälls in på varandra när den är i stängt läge. Det finns ett 360-graders gångjärn som innebär att Surface Duo kan placeras i ett antal positioner för olika uppgifter – telefon, mini-laptop, e-bokläsare och så vidare.

Vi vet inte mycket om Surface Duo, men Microsoft är uppenbarligen angelägna om att öka räntenivån före lanseringen nästa år. För tillfället är utgåvan planerad till semesterperioden 2020, och detta kan innebära att den slutliga designen ännu inte har beslutats, eller det kan fortfarande finnas några problem att stryka ut.

Vi har ingen aning om hur mycket enheten kommer att kosta, eller vilken typ av hårdvara som kommer att finnas inuti, även om det finns förslag att en Snapdragon 855-processor kommer att användas. Det här är allt som Microsoft har att säga om det just nu:

Surface Duo är den första Surface som passar i fickan. Surface Duo samlar det bästa av Microsofts produktivitetsupplevelser, Android-appar och Surface-maskinvarudesign till en enhet som du kan ta med var som helst. Och ja, det ringer telefonsamtal. Den har två papperstunna 5,6-tums skärmar som fälls ut till 8,3 tum, och precis som Surface Neo kan den användas i en mängd olika lägen så att du kan arbeta som du vill.

Microsoft Surface Duo

Kolla in Surface Duo i den här videon från Microsoft:

0 Shares