Syed Farooks iCloud-lösenord ändrades av tjänstemän; Trump föreslår Apple-bojkott

0 Shares

trump_apple_boycott

Apple står snabbt på sitt beslut att inte – åtminstone offentligt – hjälpa FBI att få tillgång till iPhone som ägs av Syed Farook, en av San Bernardino-terroristerna. I den senaste vridningen i sagan har Apple avslöjat att lösenordet för Apple-ID som är associerat med telefonen ändrades medan Farook var i förvar.

Apple säger att detta stänger en annan väg för att få tillgång till de uppgifter som FBI söker. Om lösenordet inte hade ändrats, säger företaget, kan det ha varit möjligt att hämta säkerhetskopieringsdata utan att behöva skapa en bakdörr i misstänktes telefon. Samtidigt, som vaddar in i Apple / FBI-debatten med all elegans av en epileptisk elefant, har den seriella buffonen Donald Trump efterlyst en bojkott av Apple-produkter – trots att han tweetat från en iPhone själv.

Tim Cook har varit högljudd och mycket offentlig när han insisterade på att hans företag inte skulle hjälpa FBI att kringgå PIN-skyddet som för närvarande blockerar åtkomst till de data som lagras på Farooks telefon. I ett försök att undvika att skapa en bakdörr för att kringgå kryptering hade Apple föreslagit fyra möjliga sätt för FBI att försöka få tillgång till de data de ville ha – varav en inkluderade att utlösa en iCloud-säkerhetskopiering och fånga trafik.

Det var när detta försöktes att Apple ID-lösenordsändringen upptäcktes. Detta gjorde det omöjligt att starta en säkerhetskopia, och FBI har föreslagit att lösenordsändringen utfördes av någon från San Bernardino Health Department.

Och sedan finns det Trump.

Aldrig en man som håller sina tankar för sig själv, han har föreslagit en bojkott av Apple-produkter tills företaget beslutat att uppfylla kraven från FBI. På ett rådhusevenemang i South Carolina sa den republikanska presidentkandidaten:

Vad jag tror att du borde göra är att bojkotta Apple tills de ger det säkerhetsnumret. Vad tycker du om det? Jag tänkte bara på det!

Trump kanske vill börja öva vad han predikar eftersom många snabbt märkte att hans officiella Twitter-konto uppdaterades via en iPhone:

Fotokredit: GrAl / Shutterstock

0 Shares