T-Mobile MDA Vario recension

0 Shares

MDA Vario utformades för att vara ett yngre syskon till MDA Pro, med några mindre funktioner inklusive 3G-funktionalitet och en kraftig minskning av processorhastigheten.

Det är dock mycket mindre än storebror, vilket hjälper till med bärbarhet. Det mindre, utskjutbara tangentbordet fungerar, även om det är mer en dubbeltumma än rätt touch-typer du får med Pro. Tummen skriver också sparar den häftiga knackningen på den lilla pekskärmen.

Detta kan inte följa sin brors fotspår

Tyvärr är en 200 MHz-processor inte tillräckligt snabb. Du kan nästan se kretsloppet slå sig ner för en djup koncentration när färghjulet snurrar.

När du skjuter ut tangentbordet och ser skärmens orientering förändras är det nästan smärtsamt att titta på det försöka balansera sina prioriteringar mellan att vända på skärmen och de andra operationerna du ber den att utföra.

Allt detta sagt passar dock fortfarande lätt i fickan och det kör Windows Mobile-programvara – samma som du får på sin dyrare äldre bror – tillsammans med samma obegränsade Web ‘n’ Walk-tariff från T-Mobile.

Det är verkligen synd att programvaran inte var utformad för att visa hela webbplatser på MDA Varios diddy skärm, annars skulle vi ha kunnat rekommendera den med mer entusiasm.

0 Shares