T-Mobile Sidekick 3 recension

0 Shares

En värld av bärbar e-post brukade vara så enkel. Kostymer hade björnbär, nördar använde kraftstationer för bärbara datorer och alla andra köpte en Sidekick. Medan de andra kunde vara komplexa djur, var T-Mobile’s gizmo så enkelt att även Paris Hilton kunde använda den.

Sedan upptäckte Blackberry sin roliga sida med Pearl, och dess täppa bild var inte mer. Med sin plats i studentryggsäckar och A-lista handväskor hotade har Sidekick återvänt. Och den här gången är det borta multimedia.

Ett bekant ansikte

Fans av serien kommer att ha märkt att ingen större operation har ägt rum, även om små justeringar verkligen förbättrar användbarheten. Nya hårda tangenter på QWERTY-tangentbordet gör det till det bästa för att skriva medan man går till busshållplatsen, och tillägget av en glödande styrboll i Pearl-stil gör det redan trevliga operativsystemet till en glädje att navigera.

Vid 182 g skapar enheten fortfarande en betydande fickutbuktning, men det är främst för att hysa den lysande vridbara skärmen. Du snurrar bara i det nedre vänstra hörnet och det vänder 180 grader för att avslöja tangentbordet. Geni. På nackdelen har själva skärmen inte ändrats och ser kornig och daterad ut.

Meddelande maestro

Detta skulle vara ett problem om Sidekick 3 hade videoambitioner, men det är en bärbar meddelandeanordning i hjärtat, och en fantastisk på det. För e-post får du en T-Mobile-adress plus möjlighet att hämta e-post från externa konton som Yahoo! och Hotmail, som enkelt har sina inställningar lagrade för enkel installation. Det har också nu fått stöd för MSN och Yahoo! snabbmeddelanden tillsammans med AOL.

Att ha hela tangentbordet kan vara bra för e-post, men det är inte så bra för telefonsamtal. För att ringa måste du öppna skärmen, slå numret, stänga skärmen och sedan använda D-pad som hörlur. Det känns som att du ringer till en UMPC. Men åtminstone löser PIM-funktionerna det: alla dina möten och anteckningar säkerhetskopieras till en personlig webbplats direkt.

Retro kind

Idag stannar Sidekicks talanger inte bara där: den senaste versionen gör en riktig kniv på att vara en ordentlig konvergensenhet. Dessa stick är dock i bästa fall halvhjärtade. Webbläsaren är anständig, men erbjuder bara 2,5G-hastigheter. Det finns en perfekt användbar musikspelare med microSD-expansion, men den stöder bara MP3 och låter dig inte skapa spellistor. Och 1,3 MP-kameran är OK i dagsljus, men inte så het i situationer med svagt ljus.

Och ändå förstärker dessa funktioner konstigt dess retro överklagande. Ja, dess push-e-postmeddelande är inte lika bra som en Blackberry och ja, den är hopplöst förmörkad för funktioner av smartphones som MDA Vario, men de faller kort där Sidekick 3 utmärker sig: användarvänlighet och ren charm. Och det är en mördare funktion i någons gadget handbok.

Använd den med …

Stuff Essentials – Bluetooth-hörlurar

0 Shares