T-Mobile Sidekick Slide recension

0 Shares

Sidekick kan vara hetare än Paris Hilton som bär en knapp sjömansuniform i staterna men här i Blighty är det fortfarande en kult “ungdomars” mobila push-e-postenhet.

Skvaller sida hellraisers som Mizz Hilton och den ruffiga cheerleader från TV-serien Heroes har gjort sitt bästa för att höja sin profil men nu är en smart ny modell som heter Slide här för att bryta Storbritannien.

Danger Inc har vänt sig till Motorola för inspiration på Slide. Det har visat sig vara en läskig drag. Borta är Sidekick IIIs leksakstadskänsla, ersatt av ett snyggare och mer kompakt chassi som är skickligt utformat och svetsat i en taktil mjuk lackering.

Skjut till handling

En annan mer anmärkningsvärd renovering är standardreglaget. Moto kan ha dödat Sidekicks signaturvridmekanism som har underhållit oss i flera timmar, men den nya skridskoåkningssporten har en fast och fjäderassisterad glidning som är lika imponerande.

Det är väl dokumenterat att skärmkvaliteten på tidigare Sidekicks har varit chockerande dålig och den här fuzz-festen har lyckligtvis rensats på allvar av Moto. QVGA-2,5-tumsskärmen är nu stiftvass och levande och mer i linje med dagens standarder.

Bilden bevarar Sidekicks användarvänliga rep och kombinationen av BlackBerrys stil TrackBall, fyrvägs joypad och hoppmenyknapp gör den sömlös att hantera. På samma sätt är det enkelt att ställa in dina webbaserade e-postkonton och hemma-e-postkonton, det tar några sekunder att starta medan det rymliga, tillmötesgående och lyhörda QWERTY-tangentbordet gör det enkelt att skriva meddelanden.

Beroende på din tålamod är webbsurfning med full fetthet en omstridd fråga med endast tröga GPRS / EDGE-nedladdningshastigheter till ditt förfogande (utan tvekan dikterat av T-Mobile USA som saknar ett 3G-nätverk). Det tog drygt 50 sekunder för oss att ladda Stuff.tv och för vissa kan detta orsaka Basil Fawlty-esque peruk outs. Du kan minska tiderna genom att ställa in webbläsaren så att den kringgår bilder.

Snap olycklig

Den inbyggda kameran på 1,3 megapixel föll sorgligt daterad och ganska grundläggande med bara två inställningsexponeringsläge att tippa med. Argumentet för en sådan objektiv av låg kvalitet är att hålla filstorleken nere för att skicka dina bilder via e-post, men vi förväntade oss åtminstone två megapixel snapper för att visa en viss utveckling.

Med målgruppen 18-25 som tappar tungt som YouTube et al, tycker vi också att det är konstigt att bilden inte har någon videoinspelning eller uppspelningsförmåga. Medan vi är säkra på att den framtida generationen Sidekick kommer att vara kapabel i video, känns det som ett missat tillfälle.

Din dator känner igen bilden som masslagringsenhet när du överför dina MP3-musikfiler via USB och du drar bara och släpper in i microSD-kortets ljudmapp. Musikspelaren är rudimentär utan trovärdighetsförbättringar men det låter ändå ganska livligt.

På andra håll är Bluetooth-profilen nedslående inställd på att bara koppla upp headset och överföra vCards, en Yahoo! Instant Messaging-appen är inbäddad för att användare ska kunna chatta quicksmart medan Danger Inc säkerhetskopierar automatiskt all din telefondata online, så tappa din bild och allt är fortfarande säkert och redo att laddas upp till din ersättningsenhet.

Trots den snygga nya Motorola-makeoveren har Slide inte riktigt utvecklats tillräckligt från sin Sidekick III-föregångare. Men även med den här stuntade funktionsuppsättningen vann Slide oss med sin häpnadsväckande användarvänlighet och meddelandefärdighet. Och det är säkert lika viktigt som klockorna och visselpiporna för Bebo-brödraskapet.

0 Shares