Ta snabbt bort inbyggda och sponsrade appar i batchvis från Windows 10

0 Shares

Windows 10 levereras med ett stort antal medföljande appar, varav några kan vara användbara, men de flesta av dem kommer du aldrig att använda och som bara förbrukar diskutrymme i onödan.

Det finns ett antal sätt att ta bort dessa – det kan du göra via Windows avinstallerare eller med hjälp av ett tredjepartsverktyg. Men du behöver vanligtvis veta vad de medföljande apparna är och måste sedan gå igenom processen för att ta bort dem en i taget, vilket innebär att du förmodligen kommer att sakna några. Tack och lov finns det ett enkelt sätt att satsa bort all denna oönskade uppblåsthet.

SE ÄVEN: Så här ökar du din integritet och tar bort oönskade funktioner från Windows 10

Bloatbox var ursprungligen avsedd som en liten förlängning för Mirinsofts Spydish för att avinstallera specifika appar, men har istället nu spunnits bort till ett separat 16KB fristående program.

Så det fungerar är väldigt enkelt. Kör programvaran och en lista över installerade appar visas i kolumnen till vänster. Klicka på något du inte behöver och lägg sedan till dem i kolumnen Ta bort appar till höger. Du kan välja att lägga till alla om du vill, men det rekommenderas förmodligen inte.

Den senaste versionen av programvaran lägger till en Start Fresh-länk och genom att klicka på den här kopieras alla de värsta buntade apparna – inklusive Candy Crush Saga, Microsoft 3D Viewer och Microsoft Zune Music / Video – till borttagningskolumnen för dig.

När du har valt alla appar som ska tas bort klickar du på knappen Avinstallera längst ner.

Du kan ladda ner Bloatbox här.

Bildkredit: Kristina Stasiuliene / Shutterstock

0 Shares