Tacksägelsen är tacksam om du inte har uppdaterat till Windows 10 1809

0 Shares

Den senaste funktionsuppdateringen av Windows 10, oktober 2018-uppdateringen eller Windows 10 1809 om du föredrar, har varit något av en katastrof för Microsoft, och ännu mer för vissa tidiga användare.

Listan över problem som användare har stött på – hittills – inkluderar dataförlust, filassocieringsproblem, Apple iCloud fungerar inte, mappade enheter som inte återansluts, Edge-problem och mycket Mer. Microsoft drog uppdateringen under lång tid för att åtgärda en massa problem, men ännu fler nya dyker upp regelbundet.

Det senaste problemet som Microsoft har erkänt hänför sig till nya Intel-skärmdrivrutiner. Vänta, kommer du ihåg drivrutinsproblemet från tidigare? Åh nej, det här är en helt ny.

Microsoft förklarar det senaste problemet:

Microsoft har identifierat problem med vissa nya Intel-skärmdrivrutiner. Intel släppte av misstag versioner av sin skärmdrivrutin (version 24.20.100.6344, 24.20.100.6345) till OEM-tillverkare som av misstag aktiverade funktioner som inte stöds i Windows.

Efter uppdatering till Windows 10, version 1809, kan ljuduppspelning från en bildskärm eller TV ansluten till en dator via HDMI, USB-C eller en DisplayPort kanske inte fungera korrekt på enheter med dessa drivrutiner.

Lösning: För att se om din enhet påverkas och i så fall lösa problemet, se detta inlägg i Windows Forum.

Nästa steg: Microsoft arbetar med Intel för att upphöra med dessa displaydrivrutiner, inklusive samordning med OEM-tillverkare, och kommer att tillhandahålla en uppdatering om upplösningen i en kommande release.

Notera: Detta Intel-drivrutinsproblem skiljer sig från Intel Smart Sound Technology-drivrutinen (version 09.21.00.3755) ljudproblem som tidigare dokumenterats.

Det är galet att Microsoft och Intel (och Apple för den delen) inte bara kan arbeta tillsammans för att förhindra att den här typen av problem uppstår. Det är inte som att de är nya företag utan att ha samarbetat tidigare, och det här är inte heller något helt nytt operativsystem. Man skulle tro att efter de tidigare Intel-problemen, skulle särskild försiktighet ha vidtagits för att säkerställa att det inte hände igen. Men tydligen inte.

Hur som helst, denna Thanksgiving tycker om att äta kalkon, snarare än att installera en av en annan natur på din dator.

Bildkredit: Smiffys

0 Shares