Tangentbords- och musstöd kommer till Xbox One-spel den 14 november – Fortnite är en av de första

0 Shares

Vi har vetat ett tag att stöd för tangentbord och möss skulle komma till Xbox One, men det har varit frågan om “när?” hängande i luften. Nu har vi ett datum.

Vid X018-evenemanget avslöjade Microsoft att datumstödet kommer att läggas till är 14 november – så det finns bara några dagar att vänta på. Det är upp till spelutvecklare att lägga till tangentbordet och muskontrollalternativet till sina titlar, och Fortnite kommer att vara bland de första att driva ut en uppdatering som lägger till detta stöd.

Se även:

Medan uppfattningen om huruvida en spelkonsol ska stödja PC-kringutrustning är något splittrad, har flytten i stort sett välkomnats av spelare. Efter att ha väntat så länge på att funktionen ska anlända måste spelfans nu vänta för att se när – eller om – deras favoritspel får alternativet.

Som nämnts kommer Fortnite att vara en av de första titlarna som erbjuder tangentbords- och musstöd, och spelen Bomber Crew, Deep Rock Galactic, Strange Brigade, Warframe, Warhammer: Vermintide 2, War Thunder och X-Morph: Defense kommer att följa efter senare i månaden.

Vid ett framtida datum – ännu inte avslöjat – kommer även Children of Morta, DayZ, Minion Master, Moonlighter, Vigor, Warface och Wargroove att få stöd.

0 Shares