Teardown avslöjar precis vad Apple har gjort för att förbättra MacBook Pro 2019-tangentbordet

0 Shares

MacBook Pro 2019-nedbrytning av tangentbord

Apple lanserade nyligen sin snabbaste MacBook Pro någonsin med en processor med upp till åtta kärnor. Men såväl som hastighet har tangentbordsdesignen och materialet som används i den också förbättrats.

I stället för att vänta på att Apple avslöjar sina hemligheter bestämde iFixit sig för att utsätta MacBook Pro 15 “Touch Bar 2019 för en av dess ökända tårar för att ta reda på det själv. Vetenskaplig analys av materialet ger en inblick i dess sammansättning.

Se även:

Nedbrytningen avslöjar att Apple har använt en ny plast för att skydda nyckelbrytarna. iFixit säger: “där 2018-modellerna hade en gummiliknande känsla och mjölkaktig look, är denna plast skrynklig och transparent”. För att ta reda på exakt vad som har förändrats här användes Fourier Transform Infrared (FTIR) spektroskopi för att fingeravtrycka materialet. Resultaten visar att Apple nu använder polyamid – eller nylon – snarare än polyacetylen som användes i förra årets modeller.

I nedbrytningen noterar iFixit också:

Metallkupolen över varje nyckelomkopplare är också subtilt annorlunda. Det kan vara en ny ytbehandling och / eller en justerad legering, möjligen för att lindra problem med hållbarhet, studs eller andra problem.

Det tillägger:

Dessa omkopplare är också magnetiserade från fabriken. Bästa gissning om deras sammansättning: ferritiskt rostfritt stål med en tunn polymerbeläggning på botten. Skillnaden i ytfinish från 2018-versionen till 2019 indikerar att Apple kan använda en reviderad värmebehandling, eller legering, eller möjligen båda.

Ett av de huvudsakliga syftena med iFixits tårar är att bestämma enheternas reparationsförmåga. Här finns Apple som vill:

Det grundläggande problemet med den här bärbara datorn kvarstår – om minsta sak någonsin går fel kommer du att byta ut halva maskinen. Även om tangentbordet är perfekt den här gången tar du en chans på allt annat. Vårt råd? Spara dina pengar.

Reparationsresultatet är bara 1/10.

Bildkredit: jag fixar det

0 Shares