Tecno Spark Go Review – En grundläggande budgetsmartphone

0 Shares

Tecno Mobile presenterade nyligen en ny nystartad budgetsmartphone som kallades Tecno Spark Go i Indien. Prissatt till bara Rs. 5499 erbjuder telefonen en modern designprofil, anständiga specifikationer och finns att köpa från offline-marknaden. Med det sagt, är det rätt telefon för dig? Tja, låt oss kolla in detsamma i vår fullständiga Tecno Spark Go-recension.

Tecno Spark Go-specifikationer

Innan vi börjar med Tecno Spark Go-recensionen, låt oss ta en titt på telefonens specifikationer, priser och saker vi får med enheten.

Visa: 6,1-tums IPS LCD-skärm, HD + (1560 × 720 pixlar upplösning), 19: 9-förhållande, 273 PPI-densitet
CPU: 12nm-baserad fyrkärnig Mediatek Helio A22-processor klockad på 2,0 GHz
GPU: PowerVR GE8320
BAGGE: 2 GB
Lagring: 16 GB, utbyggbart upp till 256 GB
Programvara: Android 9 Pie
Huvudkamera: 8MP (f / 2.0)
Selfie-kamera: 5MP
Anslutning: micro USB 2.0, dual-band Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth, GPS, 3,5 mm hörlursuttag
Mobil: Dual SIM, Dual 4G VoLTE
Fingeravtrycksläsare: Nej
Batteri: 3000 mAh, Li-jonpolymer, ej avtagbar

Pris: Rs. 5499 för 2 / 16GB

Lådans innehåll

Här är en komplett lista med föremål som du får in i lådan:

Tecno Spark Go-smarttelefonladdare Micro-USB-kabel Transparent silikonfodral Sim Ejector Tool Garanti och användarhandbok

Tecno Spark Go Review

Design & Display

Design är verkligen en av de viktigaste försäljningsställena i Tecno Spark Go. Till att börja med kommer den med en polykarbonatram och ryggklädd med en glänsande lutning på toppen. Nebula Blue-versionen vi har här får en glänsande blå nyans längst upp som gradvis smälter in i djupblank svart längst ner. Dessutom finns det också ett alternativ att välja den Royal Purple-varianten som erbjuder Black på toppen och Purple i basen.

När vi går vidare finns det en enda kamerainstallation på baksidan, förklädd för att se ut som en modul med dubbla kameror såvida det inte märks noggrant – det är bara ett objektivöverdrag med AI Cam-märkning. Efter detta har vi separata varumärken för Spark och Tecno med den tidigare som ges direkt under kamerorna. Som du märker finns det ingen fingeravtrycksscanner på enheten och baksidan ser till största delen ut.

När du vänder telefonen framåt kommer du att välkomnas av en 6,1-tums IPS LCD-skärm med en HD + -upplösning på 1560 × 720 pixlar och vattendroppskärning ovanpå. Dessutom har panelen ett bildförhållande på 19: 5: 9 och ett förhållande mellan skärm och kropp på 85 procent. Skärmen har bra betraktningsvinklar och lämplig läsbarhet i solljus (tack vare maximal ljusstyrka på 450 nits). Men färgerna kunde ha varit bättre. Sammantaget är det ganska anständigt med tanke på det superlåga priset på telefonen och är ganska bra för att titta på filmer och videor. Med det sagt, förvänta dig inte att det kommer att imponera på binge-watchers på något sätt.

När vi pratar om portar och placeringar får telefonen en mikro-USB-port tillsammans med ett 3,5 mm hörlursuttag längst ner. Medan strömbrytaren och volymvippan ges till höger. Detta följs av en högtalargaller som gett den gamla skolan, under Tecno-märket på baksidan. Överraskande kommer telefonen med ett avtagbart batteri som följs av en dubbel SIM-kortplats och en dedikerad micro SD-kortplats. Allt inklusive, Tecno Spark Go ser ganska premium ut och känns solid i händerna. Vi är dock inte riktigt ett fan av de enorma sidokanterna på framsidan.

Prestanda och programvara

Drivenheten i sin kärna är fyrkärniga MediaTek Helio A22 SoC, ihopkopplad med 2 GB RAM och 16 GB intern lagring. Och medan lagringsutrymmet är ganska lågt att hantera, kan man utöka det ytterligare upp till 256 GB med ett dedikerat microSD-kort.

I vår dagliga upplevelse med telefonen stod vi inte inför några stammande eller långsamma problem. Telefonen klarade sig mycket bra med att utföra grundläggande uppgifter som att ringa, sms, använda sociala medieappar och surfa på nätet. Observera dock att det börjar kämpa när det skjuts till gränser av uppenbara skäl – det är en bastelefon med begränsade resurser i slutet av dagen. 2 GB RAM fungerar som en flaskhals för multitasking medan den underdrivna chipsetet gör det svårt att spela tunga spel på enheten.

Vi går vidare till mjukvarufronten och Tecno Spark Go körs på företagets anpassade hud HiOS 5.0, baserat på Android 9.0 Pie. Till skillnad från andra anpassade skinn får du en applåda i detta användargränssnitt. Dessutom finns det några användbara funktioner som enhandsläge, skärminspelning, rullningsskärmbilder, skärm med 3 fingrar och möjligheten att tysta telefonen genom att vända den.

Det finns dock en stor mängd uppblåst programvara inklusive appar som Opera News, Messenger, PHX Browser, Facebook, etc. Och eftersom telefonen skummar på en fingeravtrycksläsare har Tecno också lagt till ett ansiktslåsningsalternativ som fungerar tillförlitligt bra.

Kameror

För fotografering erbjuder Tecno Spark Go en enda 8-megapixel AI-kamera på baksidan med f / 2.0-bländare. Det finns också en medföljande dubbla LED-blixt för foton och video i svagt ljus, följt av smidiga programvarufunktioner inklusive Night Algorithm 2.0, AR Shot, AI CAM, Portrait Mode, HDR, Panorama och mer. Medan på framsidan får det bara en 5-megapixel-skjutare som är inrymd i vattendroppskåran, tillsammans med en mikroslits på framsidan för selfies.

I dagsljus klickar telefonen på anständiga kvalitetsbilder med naturliga färger och välbalanserad exponering. Med det sagt, förvänta dig inte att bilderna blir för skarpa eftersom det bara är en 8-megapixelspelare. Det dynamiska området är inte så bra, så kom ihåg det. Selfie-prestandan verkar också vara acceptabel i dagsljus och producerar tillräckligt bra bilder för sociala medier. Hur som helst, båda kamerorna lider i svagt ljus och detta är en budgettelefon som inte är avsedd för fotograferingar.

Batteri & mer

Tydligen drivs telefonen av ett medelstort 3000 mAh batteri. Intressant är att det är en flyttbar cell som sällan ses idag och har sina egna fördelar.

Efter att ha använt enheten i stor utsträckning i några dagar, fann vi att batteriets livslängd var som bäst. Medan telefonen enkelt klarar en hel arbetsdag är den inte i närheten av de massiva 4 000 mAh + celler som erbjuds av tävlingen.

På anslutningsfronten stöder telefonen 4G VoLTE på både sim-kort, Wi-Fi, Bluetooth, GPS, dual-SIM, 3,5 mm ljuduttag och en mikro-USB-port. Den har också alla grundläggande sensorer inklusive närhet, gyroskop, accelerometer och mer.

Fördelar

Modern design; Känns fast i händerna Avtagbart batteri har sina egna fördelar Dual 4G VoLTE Selfie Flash Triple Slots

Nackdelar

Inte den bäst presterande i segmentet Genomsnittliga kameror Batterilivslängden kunde ha varit bättre

Tecno Spark Go Review Bedömning – Värt det?

Uppenbarligen är Tecno Spark Go ett värde för pengarna som är avsedda för grundläggande användning, särskilt för första gången smartphoneägare. Det erbjuder en ny design, kompakt formfaktor och anständig prestanda till ett pris av bara Rs. 5,499. Och för att göra affären mer frestande erbjuder Tecno också Bluetooth-hörlurar värda Rs. 799 gratis.

0 Shares