Teknikindustrins sida med Apple i San Bernadino iPhone-fodral

0 Shares

iPhone-lösenord

Teknikindustrin är på Apples sida när det gäller konflikten med FBI om upplåsning av San Bernardino-skyttens iPhone.

Detta bekräftades återigen genom en undersökning utförd av säkerhetsleverantören AlienVault. Enligt företagets undersökning, som undersökte 1 500 IT-säkerhetspersonal, stöder 33 procent FBI, medan resten tror att upplåsning av telefonen inte gör något annat än att försvaga den totala produktsäkerheten.

Nästan två tredjedelar (63 procent) anser att Apple inte ska ge efter för FBI: s krav.

Men den uppfattning de tillfrågade har om den totala säkerheten är det som är dyster här – nästan två tredjedelar tror att regeringen redan är så påträngande och genomgripande i sin övervakning att det är omöjligt att ha en privat konversation på någon enhet.

Dessutom anser 34 procent att regeringen bör övervaka masskommunikation för nationella säkerhetsändamål.

“Vi är helt klart vid en vändpunkt i historien om Internetövervakning och misstankar bland de som är kända håller på att bli höga. IT- och säkerhetspersonal kan se rakt igenom de offentliga argumenten som görs om Apple-fallet”, säger Javvad Malik, säkerhetsförespråkare. på AlienVault.

“Många verkar se det som ett maktgrepp av FBI, och ett försök att få betydande nya makter som kan undergräva kommunikationsinfrastrukturen som används av oss alla. Men oavsett vilka bakomliggande motiv kan vara, kommer resultatet av detta fall uppenbarligen att ha bredare konsekvenser för framtida regeringsförsök att få tillgång till krypterad information och utvecklingen av rättsliga ramar för statliga övervakningsbefogenheter, såsom propositionen om utredningsbefogenheter i Storbritannien “.

FBI avslöjade nyligen en iPhone 5c som tillhör San Bernardino-skytten. IPhone är låst och myndigheterna har inget sätt att låsa upp den för att se om telefonen har några potentiella medarbetare eller framtida planer.

Regeringen bad Apple att hjälpa dem att låsa upp iPhone och har till och med gått så långt som att be telefontillverkare att bygga speciella bakdörrar så att brottsbekämpande myndigheter kan få tillgång till enheterna.

Publicerad under licens från ITProPortal.com, en publikation för Net Communities Ltd. Alla rättigheter förbehållna.

Fotokredit: Shutterstock / ymgerman

0 Shares