Telegram säger att Apple blockerar sina appuppdateringar globalt

0 Shares

Telegramikon på iPhone X

Telegram VD Pavel Durov säger att Apple har slutat godkänna uppdateringar för sin mobilapp globalt.

Han säger att det sammanfaller med att Ryssland implementerar ett block på Telegram, och det betyder att det inte har skett några uppdateringar för användare någonstans i världen i en och en halv månad. Apple har inte sagt något om det uppenbara uppdateringsblocket, och bristen på öppenhet har tvingat Durov att bli offentlig.

Se även:

Telegram CEO säger att oförmågan att lansera uppdateringar till sin app innebär att företaget inte har kunnat följa nya sekretesslagar i Europa. Han ifrågasatte också varför ett geografiskt programvaruförbud som bara påverkade en liten andel av Telegrams användarbas skulle få konsekvenser för användare runt om i världen.

Durov tog till Twitter för att varna människor för ett inlägg som han gjorde på Telegram:

I inlägget sa han:

Tyvärr fungerar vissa Telegram-funktioner, som klistermärken, inte korrekt under iOS 11.4 som just släpptes – även om vi fixade problemet för flera veckor sedan.

Apple har hindrat Telegram från att uppdatera sina iOS-appar globalt sedan de ryska myndigheterna beordrade Apple att ta bort Telegram från App Store. Ryssland förbjöd Telegram på sitt territorium i april eftersom vi vägrade att tillhandahålla dekrypteringsnycklar för all vår användares kommunikation till Rysslands säkerhetsbyråer. Vi tror att vi gjorde det enda möjliga genom att bevara våra användares rätt till integritet i ett oroligt land.

Tyvärr gick Apple inte med oss. Medan Ryssland endast utgör 7 procent av Telegrams användarbas, begränsar Apple uppdateringar för alla Telegram-användare runt om i världen sedan mitten av april. Som ett resultat har vi inte heller kunnat följa GDPR för våra EU-användare till fullo inom tidsfristen den 25 maj 2018. Vi fortsätter våra ansträngningar för att lösa situationen och kommer att hålla dig uppdaterad.

Ledsen för besväret och tack för ditt tålamod.

Peter Micek – generaldirektör för ideell digital rättighetsgrupp Access Now – sa att det åligger Apple att vara transparent om vad som händer:

Appuppdateringar är viktiga för att stärka användarnas säkerhet och deras data och för att följa sekretesslagar och regler. Börden faller helt på Apple för att motivera att blockera globala uppdateringar till Telegram, en enormt populär meddelandeprogram.

Bildkredit: BigTunaOnline / Shutterstock

0 Shares