Telegrams gamla webbapp kommer troligen nära pension

0 Shares

Telegram Web har alltid varit en bra reserv när du inte är på din egen dator eller använder en plattform som inte stöder någon av de vackra inbyggda appar som det sociala nätverket erbjuder ordentligt. (tittar på dig, Chrome OS), men det är långt ifrån vackert. Det ser daterat ut jämfört med andra Telegram-appar och erbjuder inte nyare funktioner som klistermärken och röstsamtal. Det är där två nya Telegram-webbapplikationer kommer in – de känns mycket modernare, har massor av animationer och de stöder klistermärken.

Apparna, Telegram WebK och Telegram WebZ, sågs först av DroidMaze, som rapporterar att de mestadels är identiska förutom några funktioner och designelement. De är båda tillgängliga på Telegrams officiella webbplats i avsnittet om webbappar. Båda kommer med ett utseende som mest påminner om skrivbordsapparna med smidiga animationer, stöd för klistermärken, chattmappar, sök och mer. De erbjuder också båda responsiva gränssnitt som fungerar bra på telefonskärmar.

Ovan: Telegram WebK. Nedan: Telegram WebZ.

När du kommer in i ogräset lite mer kommer du att märka några skillnader. Jag kunde inte aktivera aviseringar på WebZ, och det erbjuder inte en installationsgenväg i adressfältet (men du kan bara trycka på trepunktsöverströmningsmenyn i Chrome och lägga till den som genväg). På den ljusa sidan tycker jag att dess gränssnitt bara är lite vackrare med mindre vitt utrymme än WebK, och jag uppskattar stöd för enfärgade bakgrundsbilder, som inte är tillgängliga på WebK. Men WebK vinner fortfarande loppet för mig funktionellt. Det erbjuder en snabbinstallationsgenväg i adressfältet och skickar ut aviseringar. Konstigt nog fungerar dess sekretessinställningssida inte, men det är inte så illa som att förlora meddelanden.

Tyvärr saknar dessa webbappar fortfarande andra brister. De stöder inte röst- eller videosamtal, och kortkoder för kolon fungerar inte för emoji och klistermärken (som :kärlek). Jag kunde inte hitta några tangentbordsgenvägar i någon app förutom pil upp för att redigera det senaste meddelandet du skickade. Den gamla webbappen verkar också vara mer tillförlitlig i svagare anslutningar, men jag har inte kunnat testa det noggrant.

Telegram WebK: s telefonliknande gränssnitt.

Om varför det finns två appar är vi inte helt säkra. Det ser ut som om de kan vara resultatet av en tävling som Telegram genomförde och ber utvecklare att komma med en förenklad JavaScript-version av den åldrande webbappen. DroidMaze säger att apparna för närvarande underhålls av två olika utvecklare, så vi kan behöva vänta ett tag tills Telegram är redo att gradera någon av dessa till huvudwebben. Enligt Telegram bug tracker verkar det vara slutmålet.

Ytterligare en titt på WebK.

I vilket fall som helst ger de nya webbapparna oss en hel del att se fram emot. De är redo att göra Telegram-webbappen till en app som du inte bara kommer att använda av nödvändighet utan som du faktiskt kan njuta av att använda. Du kan komma igång med apparna på webz.telegram.org och webk.telegram.org.

0 Shares