Testa Windows 10X nu med Microsofts nya emulator

0 Shares

Windows 10X-emulator

Windows 10X är det kommande operativsystemet från Microsoft, designat för enheter med dubbla skärmar som Surface Duo och Neo. Om du trodde att du skulle behöva vänta i åldrar eller spendera en förmögenhet på en ny enhet för att prova det … tänk igen.

Idag släpper Microsoft en Windows 10X-emulator som ger alla som vill ha en inblick i framtiden chansen att ta OS för en testkörning. I verkligheten är Windows 10X-emulatorn utformad med tanke på utvecklare, men det finns inget som hindrar någon som är nyfiken på att testa det.

Se även:

Windows-tillverkaren lanserade emulatorn vid den virtuella händelsen Microsoft 365 Developer Day, tillsammans med Windows 10X SDK. Under webbsändningen pratade Microsoft om hur enheter med dubbla skärmar kommer att gynna användarna om utvecklare utnyttjar det de har att erbjuda.

Företaget ser för sig tre viktiga fördelar och användningsscenarier:

    Expansiva arbetsytor.Detta är en möjlighet att visa mer detaljer när din app sträcker sig över två skärmar och låter dig markera ditt innehåll på en större, mer expansiv duk. Oavsett om dina användare läser en artikel, bläddrar i ett flöde eller bläddrar i ett galleri, kan du ha mer fastigheter med användare att se mer av ditt innehåll.

    Fokuserade skärmar.Enheter med dubbla skärmar är mer än bara en större skärm – de låter dig dra nytta av de definierade skärmarna och uppnå det du behöver utan avbrott. Du kan se din app på en skärm och dina verktyg på den andra och hålla dig i ditt flöde.

    Anslutna appar.När dina appar kan arbeta tillsammans över skärmar kan du uppnå bredare och större uppgifter utan att förlora sammanhanget. Ditt arbete flödar naturligt för app-till-app-lanseringar, eller om din app öppnar ett nytt fönster – innehållet placeras naturligt över skärmarna vilket gör jämförelser sida vid sida och multitasking enkelt och naturligt.

Emulatorn – som Microsoft varnar är en tidig förhandsgranskning – ger utvecklare chansen att utveckla och testa sina appar för Windows 10X. Företaget säger att användarna “kommer att se uppdateringar regelbundet som följer samma standard Insider-byggprocess”.

Du kan ladda ner Windows 10X-emulatorn och SDK från webbplatsen för Windows-utvecklingsverktyg. För dem som är intresserade av emuleringssidan av saker finns det Microsoft Emulator och Windows 10X Emulator Image att ladda ner separat.

Microsoft delar information om systemkraven:

Operativsystem som stöds

64-bitars Windows 10 Pro, Enterprise eller Education Windows Insider Preview build 10.0.19555 eller senare.

Hårdvarukrav

Intel-processor med minst 4 kärnor som du kan ägna åt emulator (eller flera processorer med totalt 4 kärnor) 8 GB RAM eller mer, 4 GB RAM för emulator 15 GB ledigt diskutrymme för vhdx + diff-disk, SSD rekommenderas Dedikerat grafikkort rekommenderas DirectX 11.0 eller senare WDDM 2.4 grafikdrivrutin eller senare

I BIOS måste följande funktioner stödjas och aktiveras:

Hårdvaruassisterad virtualisering Second Level Address Translation (SLAT) Hårdvarubaserad förebyggande av datakörning (DEP)

0 Shares