Tester visar att tillverkare av bärbara datorer överdrivit batteriets livslängd dramatiskt – men inte Apple

0 Shares

lång näsa

Konsumentgrupp Vilken? har utfört tester på bärbara datorer som visar att tillverkarna överskattar den batteritid som konsumenterna kan förvänta sig av sina enheter. I vissa fall är den verkliga batteriets livslängd bara hälften av vad tillverkarna hävdar.

Endast Apples MacBook Pro uppfyllde – och till och med överträffade – anspråk på batteriets livslängd när de testades som simulerade scenarier som användare skulle sätta igenom bärbara datorer. Sammanlagt lades 67 bärbara datorer – från stora namn inklusive Acer, Dell och Lenovo – genom sina steg, och alla icke-Apple-enheter visade sig undvika timmar från tillverkarens påståenden.

Konsumentgruppen testade varje bärbar dator minst tre gånger för att bestämma en genomsnittlig batteritid. En mängd olika tester utfördes, inklusive att surfa kontinuerligt på webben och titta på filmer tills batteriet dödades.

Ombedd att förklara de enorma avvikelserna säger Dell: “Det är svårt att ge en specifik förväntad batterilivslängd som direkt kommer att korrelera med allt beteende för kundanvändning eftersom varje individ använder sin dator annorlunda – det liknar hur olika människor som kör samma bil kommer att få olika körsträckor beroende på hur de kör. “

Som? säger att resultaten från laboratorietester var nedslående:

Som? har upptäckt att batterilivslängden som bärbara datortillverkare sällan lever upp till verkligheten, eftersom våra tester ofta tappar drastiskt kort. Som? testning har visat att nästan alla bärbara datortillverkare överdrivit sina batteripåståenden. I vissa fall var batteriets livslängdsuppskattning dubbelt så mycket som vi uppnådde i våra laboratorietester.

Några höjdpunkter från testerna är:

Lenovo Yoga 510

Krav på batteritid: 5 timmar Vilken? tester: 2 timmar, 7 minuter

Apple MacBook Pro 13

Krav på batteritid: 10 timmar Vilken? tester: 12 timmar

HP Pavilion 14-al115n

Krav på batteritid: 9 timmar Vilken? tester: 4 timmar 25 minuter

Dell Inspiron 15 5000

Krav på batteriets livslängd: 7 timmar Vilken? tester: 3 timmar och 58 minuter

Acer E15

Krav på batteritid: 6 timmar Vilken? tester: 2 timmar och 56 minuter

battinfographic

Mer information finns på Vilka? hemsida.

Bildkredit: pathdoc / Shutterstock

0 Shares