TfLs nya app låter dig fylla på ditt Oyster-kort med din mobil

0 Shares

ostron-kort-underground

Transport för Londons (TfL) Oyster-kort drar sig sparkande och skriker in i 2017 och är äntligen inställd på att dra nytta av en mobilapp som möjliggör påfyllningar från en smartphone.

En ny Oyster-app är planerad att släppas för iOS och Android i augusti. Det kommer att komplettera ändringar av Oystersystemet som innebär att kreditköp online kan samlas in från vilken station som helst istället för en nominerad, och kommer att vara tillgängliga på 30 minuter snarare än 24 timmar. Den påskyndade behandlingen kommer att välkomnas, men Oyster-kortappen kommer sannolikt att generera mer intresse.

För tillfället kan online-kredit och Travelcard-köp samlas in från valfri tunnelbanestation, spårvagnshållplats eller River Bus-pir, TfL kommer att utöka detta till att omfatta alla Londons bussar. Den planerade TfL-appen kommer dock att göra det ännu enklare och snabbare för resenärer.

Den kostnadsfria appen gör det inte bara möjligt att fylla på Oyster-kort från en telefon utan också kontrollera kreditnivåer och få varningar om låg balans.

TfL gör några punkter om den kommande appen och systemändringarna:

När de väl har lanserats kommer ytterligare funktioner att läggas till i TfL-appen under hela 2017, inklusive att göra det snabbare och lättare att ansöka om återbetalning för ofullständiga resor samt att visa reshistorik för kontaktlösa betalningar våren 2018. För att kunna använda den nya TfL-appen måste kunderna ha ett Oyster online-konto. Kunder med ett första generationens Oyster-kort, som huvudsakligen utfärdades före 2010, måste också uppgradera sitt Oyster-kort till ett som har ett “D” i det nedre vänstra hörnet på baksidan av kortet. För mer information om detta, besök – tfl.gov.uk/first-generation-oyster. TfL kontaktar för närvarande vanliga Oyster-kortanvändare med ett första generationskort via Oyster online för att uppmuntra dem att uppgradera sitt kort innan den nya TfL-appen släpps.

Bildkredit: charnsitr / Shutterstock

0 Shares