ThinCharge är ett utmärkt, lätt batterifodral för iPhone 6 / 6s [Review]

0 Shares

Framifrån-tunn-laddning-1000x1000-768x768

Jag älskar min iPhone 6s, men batteritiden är ofta inte så bra som jag skulle vilja. På de flesta dagar kan jag klara mig till sen kväll innan enheten kräver laddning, men ibland behöver det lite boost innan dess. Lågeffektläget inbyggt i iOS 9 kommer till nytta, men som de flesta vill jag hellre bara ha längre batteritid.

Medan du bär på ett kraftpaket räddar dagen när jag är ute och går bort från en laddningspunkt, det är lite ont att behöva släpa runt det. Det är här ThinCharge är till nytta – det är ett batteripaket inbyggt i ett tunt fodral.

Fodralet är tillgängligt för iPhone 6 / 6s och beskrivs som “ultratunn och ultralätt” men det ger definitivt lite heft åt telefonen när du börjar använda den. Med tiden går du dock snart van vid den extra vikten (som bara är 73 g) och jag märker inte längre den. Det lägger inte mycket tjocklek till din telefon, bara 4 mm (själva fodralet är 11,5 mm tjockt).

För att använda den drar du bara av den övre delen och skjuter in telefonen. Det finns en blixtanslutning längst ner som ansluts till porten på din telefon, och när den väl är fäst på plats trycker du på det övre locket igen.

Väskan har en blixtport högst upp som du använder istället för den på iPhone. Det finns ett par små problem med detta, det första är att vissa stativ och kringutrustning inte fungerar korrekt på grund av fallets extra tjocklek. Laddningsportskyddet – ett litet plastklämma som snäpper över toppen – passar så tätt att det kan vara svårt att ta bort det om du inte har långa naglar eller något liknande ett gem.

Efter att ha tillbringat alldeles för många kvällar som kämpade för att vända detta öppet, har jag tagit bort toppen av väskan, vilket sedan får skyddsklämman att öppna. Det är inte en idealisk lösning, men det fungerar.

Som du förväntar dig finns det en utskärning för 3,5 mm hörlursuttaget längst ner och en utskärning för tystnaden växlar på sidan.

Väskan levereras med ett 2600 mAh batteri som räcker för att ladda din telefon helt. Att starta laddningen innebär att du håller ned volym upp-knappen i minst tre sekunder. Detta har en bieffekt av att också öka telefonens volym till maximalt, men du kan alltid sänka den igen efteråt. För att sluta ladda upprepar du processen. Det slutar naturligtvis laddningen när telefonen är 100 procent.

Om du håller ner volym upp-knappen en sekund eller så blinkar lysdioderna i volym ned-knappen för att visa hur mycket laddning som finns kvar i fodralet.

När du ansluter din iPhone till elnätet (med en vanlig blixtkabel) laddas enheten först, följt av fodralet. Det tar mellan tre och sex timmar för båda att ladda helt, enligt tillverkarna.

ThinCharge är ett trevligt, robust fodral som ska skydda din enhet från överhettning, stötar, fall och repor, och den integrerade chipset låter fodralet övervaka sig själv för att optimera batteriets livslängd.

Om du vill ha ett fodral som kan skydda din telefon och även hålla den fulladdad, rekommenderas ThinCharge definitivt. Det kostar vanligtvis $ 130, men säljs för närvarande för bara $ 85.

Du kan köpa den från Amazon eller direkt från ChargeTech.

0 Shares