Thriva – blodprov du kan ta hemma

0 Shares

Hälsostart Thriva har lanserat ett nytt sortiment av hemtest, blodprov med fingertopp. Dessa hälsokit gör det möjligt för människor att spåra en rad interna blodmarkörer associerade med god eller dålig hälsa. Jag är i genomsnitt en frisk kille men jag undrar alltid vad som faktiskt händer på insidan. De tog kontakt och jag tog upp dem på deras erbjudande och fick ett kit skickat till mig. Jag är vanligtvis okej med nålar och blod … låt oss se hur det går!

Innan vi går in i testet är det viktigt att förstå att Thriva erbjuder tre testnivåer, var och en erbjuder olika resultat och de är följande:

Grundläggande (£ 24,00 per test), hjälper människor att spåra två huvudhälsoindikatorer som alla bör vara medvetna om. Förstå deras riskfaktorer för hjärtinfarkt och stroke (kolesterol) och se hur deras lever svarar på förändringar i deras livsstil.

Baslinje (£ 49,00 per test), hjälper människor att spåra hur några av nyckelindikatorerna för deras inre hälsa förändras över tid genom att övervaka och spåra kolesterolnivåer, vitamin D och B12-brist, järnbrist och dålig leverfunktion.

Avancerad (£ 69,00 per test), är Thrivas första två tubtest som erbjuder det mest omfattande paketet, där användare kan få detaljerad insikt om hur en mängd viktiga interna hälsosystem förändras över tiden. Som namnet antyder är detta ett lite mer avancerat prenumerationspaket. Den innehåller allt som är i baslinjen tillsammans med HbA1c (blodsockernivåer) och folat.

thriva
Jag fick ett avancerat test skickat till mig, så högst upp i intervallet kommer att berätta allt som Thriva möjligen kunde. För att beställa ett kit måste du registrera dig för ett konto via Thrivas webbplats, som innehåller ett antal hälsorelaterade frågor. När du har registrerat dig kan du köpa det val som du väljer och det skickas till dig i posten. Inom testpaketet får du tre lansetter (aka nålpricker), uppsamlingsrör med etikett och skyddande plånbok, plus några plåster och våtservetter. Satsen kommer i en välplanerad kartong, som är tillräckligt stor för att passa genom din brevlåda. Det har instruktioner och avsnitten i rutan är märkta i ordningen 1, 2, 3. Jag rekommenderar att du läser instruktionerna. Jag kommer inte att gå i detalj om hur man drar blod men i huvudsak stick i fingret (du ser INTE en nål alls), håll fingret över röret, massera för att släppa ut lite blod, fyll röret till önskad nivå och stick en gips på. Det var faktiskt ganska enkelt, men du behöver en plan yta att sitta på röret medan du masserar och det är också relativitet smärtfritt. När du har fyllt röret måste du fylla i etiketten, fästa den på röret, sätt in röret i skyddsfodralet, lägg det i det förbetalda, ljusgula kuvertet och lägg upp det. Jag tror att blod föråldras, så tiden är avgörande för att få det publicerat. För mig gjorde jag testet på en onsdagskväll, publicerade det på torsdag, de fick det på fredag ​​och jag fick också resultat på fredag ​​också, så en väldigt snabb vändning.

Som nämnts tidigare fick jag det avancerade testet, så jag hade ett antal resultat att smälta men jag är glad att säga att resultaten var väldigt lätta att navigera och förstå. Jag fick ett e-postmeddelande om att mina resultat var inne, när jag väl loggat in fick jag en kort sammanfattning från läkaren som undersökte mina resultat och fick sedan ytterligare, specifika detaljer om varje test. Jag gillar hur resultaten visas, med en orange och grön stapel, vilket betyder att grönt är bra, orange är ett problem. Diagrammen gör det mycket lättare att förstå resultaten men numeriska värden för resultaten ges också, men du kanske inte har några riktmärken att jämföra dem med. Varje test, med resultaten förklaras och vid behov ges råd för att försöka förbättra de tester som kanske inte finns i greenen.

Thriva_2

Som ni kan se från mina resultat kom de tillbaka ganska bra. Mitt kolesterol är OK just nu, men något att övervaka och jag saknar verkligen mina vitaminer! Med denna kunskap kan jag ändra min diet och / eller träningsrutin för att försöka behålla de goda resultaten och förbättra de dåliga resultaten. Man kan hoppas!

Sammantaget tyckte jag att tjänsterna var mycket effektiva och smärtfria! Vissa kanske tycker att prislappen är lite hög för det avancerade paketet, men om du är rädd för läkarna, inte vill eller inte kan komma till läkarna, är detta en bra tjänst för dig. Ja, om du gick till läkarna och bad om att dessa saker skulle testas skulle NHS göra det gratis men med det fria priset kommer besväret.

För mer information och för att köpa ditt första test, besök den officiella Thriva-webbplatsen.

0 Shares