Thunderbolt NVMe SSD: er orsakar problem i Windows 10

0 Shares

Windows 10 skrivbordsbakgrund

Om du kör Windows 10 version 20H2 eller Windows 10 version 2004 kan du mycket väl ha problem om du använder en Thunderbolt NVMe SSD. Det finns också uppdateringskompatibilitet på plats för personer som försöker uppgradera till dessa versioner av Windows 10.

Microsoft har erkänt ett problem som orsakar att sådana Solid State-skivor genererar blå skärmar i de senaste versionerna av Windows 10. Personer som berörs av problemet kommer att se ett fel som läser “DRIVER_VERIFIER_DMA_VIOLATION (e6) En olaglig DMA-åtgärd försöktes av att en förare verifierades” ; Microsoft säger att en fix pågår.

Se även:

Microsoft har gett lite information om exakt vad som går fel, men företaget säger: “Om du försöker uppdatera till eller installera Windows 10, version 2004 eller Windows 10, version 20H2, kan du stöta på en uppdateringskompatibilitet och få meddelande, “Din dator har hårdvara som inte är redo för den här versionen av Windows 10. Windows Update kommer automatiskt att erbjuda dig den här versionen av Windows 10 när problemet har lösts”.

På sina supportsidor säger Microsoft:

Ett inkompatibilitetsproblem har hittats med Windows 10, version 2004 eller Windows 10, version 20H2 när du använder en Thunderbolt NVMe Solid State Disk (SSD). På drabbade enheter, när du ansluter en Thunderbolt NVMe SSD kan du få ett stoppfel med en blå skärm och “DRIVER_VERIFIER_DMA_VIOLATION (e6) En olaglig DMA-åtgärd försökte av att en förare verifierades.” Berörda Windows 10-enheter kommer att ha minst en Thunderbolt-port och alla tillgängliga versioner av drivrutinsfilen stornvme.sys.

För att skydda din uppdateringsupplevelse har vi använt ett kompatibilitetsbehåll på Windows 10-enheter med berörda drivrutiner från att erbjudas Windows 10, version 2004 eller Windows 10, version 20H2. Om din organisation använder uppdateringsöverensstämmelse är skydds-ID: n 29991611.

Företaget fortsätter med att säga att en fix bör finnas tillgänglig senare denna månad och avråder “manuellt [installing the] uppdatera med Uppdatera nu eller Media Creation Tool tills skyddet tas bort “.

Bildkredit: charnsitr / Shutterstock

0 Shares