Tibo Sphere 2 Trådlös högtalarrecension

0 Shares

Att öppna Tibo Sphere 2 och hälsas av det som bara kan beskrivas som den allra högsta boxhögtalaren någonsin var lite förvirrande. Jag har aldrig hört talas om Tibo innan den här högtalaren anlände till min dörr, så jag förväntade mig verkligen att det skulle vara någon form av rund, konstig och skurrig högtalare. Jag kunde inte ha varit mer fel.

Även om jag var lite besviken över det faktum att jag nu stod inför en lådform, tyckte jag fortfarande att den svarta versionen av den här högtalaren var mer än estetiskt tilltalande. Högtalarna och kontrollpanelerna är fortfarande runda, vilket ger en härlig sidoposition till huset som högtalarna faktiskt sitter i.

Sammantaget är högtalaren ganska tung som redan skriker av god kvalitet, och det är innan du lyssnar på några spår genom den. Jag älskar en tung högtalare. Gör att saker känns lite mer premium än den vanliga plastiska Bluetooth-högtalaren för stranden. Träet känns fast men har en mjuk beläggning och knapparna och frontgallret ser perfekt ut och mycket minimalistiska.

De sex knapparna till vänster när man tittar på Tibo Sphere 2 styr förinställda radiostationer som kan ställas in via Tibo-appen. De högra knapparna är reserverade för saker som volym, hoppa över spår, ändra läge och kraft.

Målet med spelet här är för WiFi-ändamål. Det finns inbyggd Bluetooth om du är borta från boet samt en AUX-ingång för dem utan Bluetooth-mobiltelefoner. Detta är dock en WiFi-högtalare genom och igenom. Jag läste instruktionerna för att jag inte kunde räkna ut hur jag kunde ansluta den här saken till WiFi, och tyvärr på grund av den fruktansvärda skrivningen och felinformationen var jag ingen tydligare. Instruktionerna berättade för mig att ansluta högtalaren och klicka på WPS-knappen på baksidan. Det gjorde jag och ingenting. Det var inte förrän jag började knäppa med knappar att jag upptäckte att det fanns en strömbrytare på framsidan. När jag väl hade slagit på högtalaren var anslutningen till mitt WiFi-nätverk sömlös och appen hämtade den direkt.

Varna, du måste använda din 2.4 GHz nätverkskonfiguration eftersom 5.0 GHz inte fungerar. När du väl har anslutit högtalaren till nätverket är det dock bra att byta tillbaka. Det finns också möjlighet att köra högtalaren i ett trådbundet nätverk via Ethernet-porten på baksidan. De flesta jag kan se om jag väljer WiFi-tjänsten, så gå med det här. Vanliga streamingtjänster fungerar inklusive Spotify och Tidal och kan till och med användas för att spela musik från din egen samling via Windows Media Player.

Ljudkvalitet genom denna lilla högtalare är inget annat än fantastiskt. Musik låter extremt full och det är en bra mängd bas som kommer igenom tack vare den bakre avfyrande subwoofern. Texter lyser igenom över musiken. Ljudbilden är inte så bred, och även om den här högtalaren säger att den kan spela genom vänster, höger eller båda kanalerna för stereoljud är den enda främre högtalaren den enda platsen där musik släpps. Men tack vare dess multiroomteknik kan du spela samma spår om du har två av dessa högtalare genom att kanalisera vänster och höger genom separata högtalare för en korrekt stereoinstallation.

En sak jag ifrågasätter om den här högtalaren är att det känns som om den har byggts för den bärbara högtalarmarknaden med sitt bärhandtag och åtta timmars batteritid. Jag kan inte se mycket nytta av att röra med att ansluta det till ditt WiFi-nätverk när det har Bluetooth och bärs med dig. Musik låter renare och tydligare och trevligare via WiFi, men ändå kommer detta att förvaras i ett vardagsrum till exempel? Det kan fungera som en bärbar kökshögtalare. För mer information om Tibo Sphere 2, kolla in deras hemsida.


0 Shares