Ticwatch E Smartwatch Review

0 Shares

Om du inte har hört talas om ett smartur, var har du varit ?! De har tagit världen med storm de senaste åren, med fler tillverkare än någonsin anslutit sig till bandvagnen. En gång ett sådant företag är Mobvoi, ett företag som specialiserat sig på smarta klockor, med en liten samling i sin arsenal, inklusive Ticwatch E, som är den jag tittar på idag. Hur smart är klockan? Fokuseras det på en hälsoaspekt som så många andra? Hur bra fungerar batteriet? Låt oss ta reda på.

Funktioner & Spec
– Yta på 44 mm
– Operativsystem: Wear OS av Google
– Kompatibel med iOS 8+ och Android 4.3+
– 1,2 GHz dubbelkärnig processor, 512 MB RAM, 4 G ROM
– 1,4 ″ OLED-pekskärm
– Bluetooth, GPS och WiFi
– Sensorer: hjärtfrekvens, närhet, accelerometer, gyroskop, kompass
– IP 67-klassad, mikrofon / högtalare, 48 timmars batteri (genomsnitt)

In the Box & Design

Klockan anländer i en burk, en färgstark, knäppa burk. Inuti lådan finns klockan i sig, USB-laddningskabeln och några instruktioner. USB-laddningskabeln måste anslutas till din befintliga USB-kontaktadapter eller USB-uttag. Klockan finns i tre färger, svart, vit och citron. Väskan / ramen är din valda färg, täckt och skyddad av en klar akryl, lägg till den extra skyddsnivån, men det gör klockan tjockare. Remmen är gummi, med din traditionella stift- och spärrlås. Det finns en enda knapp på vänster sida, med sensorn och laddningssektionen, på undersidan. Klockan är lätt och bekväm att bära.

Ställ in och använda

Uppsättningen är ganska rakt fram, en du styrs genom hela klockan. I grund och botten måste du ladda ner Wear OS-appen på din smartphone (gratis på iOS och Android), para ihop de två och aktivera. Genom att följa instruktionerna på skärmen tog det några minuter att ställa in. När den väl är inställd kan du börja utforska funktionerna!

Det finns bara en enda knapp på klockan, liksom pekskärmen. Du kan styra allt med dessa två metoder. Att trycka på knappen tar dig till alternativen som du sedan kan bläddra igenom. Om du är på startskärmen eller klockans ansiktsskärm visas en minimeny med alternativ som flygläge, volym, ljusstyrka och batterinivåindikator. Svep uppåt och det kommer att lista alla meddelanden du har från apparna på din telefon, till exempel Whatsapp eller textmeddelanden, mötespåminnelser etc. Om du sveper åt vänster eller höger tar det dig till urtavlan, där du kan välja din favorit se. Det finns cirka 20 standardalternativ, med fler tillgängliga i Google Store.

Det finns flera alternativ och inställningar inom klockan, inklusive systeminställningar som display, gester, ljud etc, som låter dig anpassa klockan efter dina behov. Du kan välja olika urtavlor, informationen på urtavlan, ljusstyrka, när displayen visas finns det verkligen många alternativ att gräva tänderna i.

Det finns flera appar som klockan fungerar med, inklusive Spotify, Lifesum, Google Fit, Strava, Uber, Facebook messenger och Whatsapp. Appen måste finnas på din smartphone för att klockan ska fungera med den. När du får ett meddelande eller ett meddelande via appen visas det på din klocka.

ticwatch_e_apps

Prestanda

Som en tidsberättande enhet fungerar klockan som den ska, den visar exakt tid och datum åt dig när du behöver det. När det gäller den “smarta” delen av klockan är den full av funktioner och de fungerar alla bra (ish). Eftersom detta är baserat på Android / Google-gränssnitt får du fler funktioner om din smartphone är Android MEN via min iPhone, jag har allt jag behöver. Meddelanden på Whatsapp eller Facebook messenger skulle visas på klockan, kalenderpåminnelse från mitt e-postkonto på jobbet, liksom spelaviseringar som berättade för mig att jag var tvungen att gå tillbaka och spela.

Den här klockan är starkt fokuserad på sport- och fitnessfunktionerna, som när de testas fungerar bra, även om jag är osäker på dess noggrannhet. Förutom standardstegräknaren med 10000-stegs daglig utmaning kan du också ställa in dina egna mål, välja träningspass, övervaka din hjärtfrekvens och använda den GPS-funktionen under din körning eller cykel. Löpning och cykling är de viktigaste övningarna som används hela tiden, men även om klockan är vattentät saknas simning.

Min oro med klockan inkluderar batteriets livslängd, den första dagen jag använde den, med skärmen var tänd hela tiden, vilket tappade batteriet, inte ens en dag. Jag ställde sedan in skärmsläckaren, så tiden visas bara när du trycker på skärmen, knappen eller lyfter handleden, som om du tittade på skärmen. Batteriets livslängd förbättrades, varade i cirka 72 timmar, men kunde vara bättre, med tanke på några andra smarta klockor förra veckorna innan de krävde en laddning. Det finns också en mycket tydlig fördröjning när du lyfter upp handleden för att berätta tiden innan skärmen tänds. Jag kunde lyfta handleden och sedan lägga ner den innan skärmen ens kom på.

Noggrannheten i sportövervakningen är också ett problem. Jag märkte den första dagen, jag hade gjort 15 000+ steg, som om jag gick runt i en nöjespark! Ändå gjorde jag det inte, jag la bara runt i mitt hus. Anledningen till att stegräknaren var så hög är att klockan ökar sina steg när du svänger armen. Därför kan du stå still, svänga armen i några minuter och du skulle ha spelat in 200 udda steg. Fusk.

Slutsats

Missförstå mig inte, jag gillade väldigt mycket klockan, parvis. Den är full av funktioner och med ett försäljningspris på £ 145,99 är det i nivå, om inte billigare än många av sina konkurrenter, inklusive Nokia Steel HR som vi nyligen försökte. För mer info, besök den officiella Mobvoi Ticwatch-webbplatsen.

Amazon Affiliates Banner

0 Shares