Till sist! I iOS 10 kan du ta bort inbyggda appar som lager

0 Shares

iphone_6_in_hand

Det är något som många iPhone- och iPad-ägare har frågat: hur i helvete tar jag bort den meningslösa lagringsappen? Med iOS 10 behöver du inte gå så långt som att jailbreaka din älskade enhet, eftersom Apple gör det möjligt att ta bort inte mindre än 23 av de inbyggda apparna.

Den värdelösa lager-appen? Borta! Nyhetsappen du aldrig använder? Historia! Det finns många anledningar till att man vill förvisa dessa appar. Förutom att inte använda dem kanske du vill frigöra skärmutrymme genom att bli av med onödiga ikoner. Du kanske känner att du kan frigöra en massa lagringsutrymme – men Apple insisterar på att “de appar som är inbyggda i iOS är utformade för att vara mycket utrymmeeffektiva, så att alla tillsammans använder mindre än 150 MB”. Vad som helst. Poängen är: du kan nu radera dem!

Ingen jiggery-pokery behövs. Att radera en av de inbyggda apparna från iOS 10 fungerar på exakt samma sätt som att radera någon annan app. Som Apple förklarar: “Håll appen nere tills den jigglar. Tryck på X i appen och tryck sedan på Ta bort. Tryck på hemknappen för att avsluta”. Det är verkligen så enkelt som det.

Här är den fullständiga listan över appar som du kan ta bort:

Kalkylatorkalender Kompass Kontakter FaceTime Hitta mina vänner Hem iBooks iCloud Drive iTunes Store Mail Kartor Musik Nyheter Anteckningar Podcasts iCloud Drive iTunes Store Mail Kartor Musik Nyheter Anteckningar Podcasts

Skulle du någonsin ändra dig och bestämma att du faktiskt vill använda en app som du har tagit bort, var inte rädd! Dessa lagerappar läggs till i App Store så att du kan ladda ner dem när och när du behöver dem.

Det finns några försiktighetsåtgärder att tänka på. Att ta bort musik betyder att du inte kan använda den med CarPlay. Nyhetsappen kan för närvarande inte tas bort, men kommer att finnas i en framtida version av iOS 10. Bortsett från det och behöver bekräfta borttagningen av Watch-appen om du har parat med en Apple Watch, ta bort!

Fotokredit: Ellica / Shutterstock

0 Shares