Tim Cook: iPhone-användare kommer snart att kunna välja bort prestandasänkning

0 Shares

Ansluta en iPhone 6S

Många iPhone-ägare blev besvikna över att höra att Apple medvetet hade saktat ner sina telefoner, och många trodde att det bekräftade rykten om att Apple bromsade äldre iPhones för att uppmuntra till uppgraderingar.

Inför en motreaktion förklarade företaget att försämrad prestanda försämrades var ett försök att maximera batteriets livslängd, och det meddelade sedan ett billigare batteribyteprogram. Nu har Tim Cook sagt att en framtida iOS-uppdatering kommer att göra iPhone-strypning valfritt.

Se även:

I en intervju med ABC News sa Apples VD att nästa uppdatering av iOS 11 kommer att ge iPhone-användare ett val mellan att ha sin telefonprestanda reducerad eller inte. Cook beskrivs som en “energihanteringsfunktion”, men det rekommenderas inte att inaktivera den, men Apple vill ge användarna den flexibilitet de kräver.

I ett tal med ABC: s Rebecca Jarvis sa Cook:

Vi kommer att berätta för någon att vi minskar något, eller vi minskar dina prestationer med något belopp för att inte ha en oväntad omstart. Om du inte vill ha det? Du kan stänga av den. Nu rekommenderar vi det inte, för vi tror att människors iPhones är väldigt viktiga för dem, och du kan aldrig se när något är så brådskande.

I sitt tidigare ursäktsbrev sa Apple att man planerade att ge användarna mer inblick i vad som hände med sina batterier, men det nämns inte att göra strypning frivillig.

Kolla in hela ABC News-intervjun nedan. Hoppa till markeringen 3:00 för föreställningskommentarer:

En förhandsgranskning av iOS-uppdateringen för utvecklare kommer att finnas tillgänglig nästa månad och kommer att ta sig till alla andra strax efter det.

Bildkredit: Chadawan Heemsuhree / Shutterstock

0 Shares