Tim Cook talar om iOS 7, iWatch och Apple-appar på Android

0 Shares

Tim Cook har spännande avslöjat glimtar av Apple-projekt under en intervju på AllThingsDs D11-konferens.

Från och med iOS 7 bekräftade Cook att Sir Jony Ive har varit nyckeln, vilket bekräftar rykten om en stor UI-makeover som vi förväntar oss att presenteras på WWDC den 10 juni.

Uppenbarligen undvek han frågan om Apple någonsin skulle komma in på den bärbara tekniska marknaden (iWatch någon?) Men tillade hemligt att området är “moget för utforskning”. Huruvida det betyder att det finns 101 iWatch-protoypes djupt inuti Apple HQ: s tarmar återstår att se, men vi kan inte föreställa oss att Apple sitter på sina lagrar medan fitnessband och Google Glass redan etablerar sig på den bärbara tekniska arenan .

På tal om det, anser Cook att Google Glass är “… förmodligen inte en massmarknadsartikel [and] mer benägna att tilltala vissa marknader “. Nämligen sådana som inte har något emot udda blickar från främlingar som vi kan föreställa oss.

Det mest drastiska svaret gällde dock öppnandet av Apple för att tillåta användare att ändra kärnkomponenter i iOS som hemskärmen eller tangentbordet. “Jag tror att du kommer att se att vi öppnar mer i framtiden. Men inte i den grad att vi riskerar kunden att få en dålig upplevelse. Men kommer vi att öppna mer? Ja”.

Inte bara det, utan möjligheten att Apple (ja, Apple) skulle skapa en app för Android var inte heller utesluten – “Om vi ​​trodde att det var vettigt att göra det skulle vi göra det”. Yikes.

Och slutligen, när det gäller hela Apple Maps-fiaskot, var Cook-svaret förvånansvärt ödmjukt (åtminstone för Apple). “Vi klumpade ihop … det har förbättrats kraftigt, men inte där ännu. Vi har mer att göra”.

Och där har du det. En sällsynt titt genom de starkt befästa gardinerna in i Apples inre kammare, som har utrustat oss för WWDC den 10 juni ännu mer. Håll koll på alla nyheter och rykten när vi leder fram till den stora dagen.

[AllThingsD via Gizmodo, Image: Asa Mathat]

0 Shares