Tizen-driven Samsung Z-telefon fördröjd utan något nytt släppdatum bekräftat

0 Shares

Trots sin otroliga framgång med Android, siktar Samsung på att börja bryta sig loss med lanseringen av sitt eget Tizen-mobiloperativsystem. Problemet är att företaget inte riktigt verkar redo att agera på dessa ambitioner, med en annan avstängd lanseringsplan som händer den här veckan i Ryssland.

Enligt Wall Street Journal avbröts ett planerat evenemang i Moskva igår för att markera den officiella lanseringen av den konsumentklara Samsung Z – som avslöjades förra månaden för att debutera i Ryssland någon gång under tredje kvartalet – tidigare denna vecka.

Samsung höll fortfarande ett evenemang för utvecklare och visade prototyper, men var inte villiga att knyta ett tydligare släppmål för sin första handenhet för att köra det alternativa operativsystemet. I ett uttalande sa Samsung att “smarttelefonen kommer att visas på den ryska marknaden senare, när vi kan erbjuda våra användare en fullständig applikationsportfölj.”

Företaget bekräftade också till The Verge att telefonen för närvarande inte har ett officiellt släppdatum. Tidigare planer på att lansera en enhet i Japan tidigare i år stoppades av telefonnätet NTT Docomo, som hävdade att marknaden inte skulle stödja tre större operativsystem.

För närvarande driver Tizen Samsungs Galaxy Gear-, Gear 2- och Gear 2 Neo-smartklockor – det äldsta av dem lanserades som en Android-enhet men konverterades via uppdatering – men att få det till en massmarknadsluren har uppenbarligen varit något av en kamp för företag.

Att bygga Tizen till ett robust och konkurrenskraftigt operativsystem kan säkert vara en fråga om miljarder pund för Samsung över tiden, eftersom styrning av både hårdvara och programvara inte längre gör att Google skär en check varje gång en Galaxy-enhet säljs. När Samsung kommer att känna sig tillräckligt säker på att ta det språnget är det fortfarande oklart, men utvecklare tvivlar utan tvekan på tummen och väntar på åtgärder.

[Sources: Wall Street Journal, The Verge]

LÄS MER: Samsung tar ett steg från Android genom att lansera sin första Tizen-telefon

0 Shares