Topp 15 bästa appar för att förbättra din mentala hälsa

0 Shares

Den “stigma” som har fortsatt att vara den främsta anledningen till att en individ inte söker den psykiska vården de behöver blir föråldrad. Eftersom internet banar väg för människor att känna sig mer bekväma med att söka hjälp, tillhandahåller onlinewebbplatser och applikationer att vara fartyget som så många behöver för att hjälpa dem att förbättra deras emotionella, psykologiska, mentala och fysiska välbefinnande.

När vi grävde in i kretsen av självhjälp och terapirelaterade plattformar som BetterHelp, upptäckte vi att det finns många du bör överväga, men följande 15 stod ut som den nuvarande bäst rankade och mest populära användningen 2019.

Vi utförde omfattande undersökningar och handplockade dessa topp 15 mentala hälsoappar som kan laddas ner och användas på alla typer av enheter och datorer. Du behöver inte göra din egen mentala hälsa längre – allt du behöver är en länk och aktiv tillgång till Internet och den rena viljan att få hjälp och lära dig mest för att hjälpa dig att förbättra din mentala hälsa och välbefinnande.

# 1 Mind Shift (iOS och Android)

Mind Shift är en applikation inriktad på unga tonåringar och ungdomar. Den riktar sig till unga vuxna och syftar till att hjälpa dem att hantera främst ångestproblem. Ångest är en skyldige som attackerar människor i alla åldrar och genrer, men dagens ungdomar har upplevt en alltför stor ökning av psykiska hälsoproblem som specifikt orsakas av ångest och känslan i samband med rädsla, förändring, hormonella känslor, sorg och till och med att undvika olika problem med missbruk. Mindshift uppmuntrar dig att ta itu med strider och att möta dem så bra som möjligt genom bekräftelser, massor av artiklar och genom att tillhandahålla en myriad av resurser som är lätt tillgängliga för att få någon igenom även de tuffaste psykiska hälsokamperna.

# 2 IMoodJournal (IOS och Android)

Detta är en självhjälpsapplikation som gör att du kan spåra ditt humör och visar sig också som ett sätt att journalföra allt. Från små symtom till stora, spårning och inspelning av allt kan hjälpa dig att förstå att allt är i god process. När du kartlägger saker kan du förstå cyklerna i ditt humör, beteende och också få ett bättre grepp om dina framsteg samt de faktorer som påverkar dina vissa humör, stressutlösare och kamp.

# 3 Självhjälp för ångesthantering (SAM)

Om du är en DIY-typ av person och vill absorbera och utbilda dig själv om saker som kan optimera ditt välbefinnande, då är SAM (Självhjälp för ångesthantering) perfekt för dig! Med SAM får du 24/7 tillgång till ett verktygssats som gör att du kan registrera och journalisera ditt beteende, oroliga tankemönster och oroliga känslor. Du får tillgång till ett 25-stegsprogram med tekniker som lär dig att anpassa och övervinna alla typer av oro. Dessutom ger SAM användaren en molnfunktion som uppmuntrar dig att kommunicera, ansluta och interagera med andra användare av SAM-communityn som kan relatera och som vill ansluta och dela sina egna erfarenheter med dig, konfidentiellt.

# 4 Talk Space

TalkSpace är en av de mest populära apparna på webben som individer från alla samhällsskikt använder för att skaffa terapi och rådgivningstjänster för alla genrer av psykisk hälsa. Detta är särskilt fördelaktigt för dem som vill ha terapi, men som är rädda för vissa tabu och stigmas som terapibesök medför. Det kringgår också den höga kostnaden och det ultimata besväret med att få terapi från en lokal terapeut i din region. Talkspace kan nås fritt – men bara bara $ 25 per vecka kan ansluta dig till en licensierad, utbildad professionell. Du kan träffas så ofta du behöver via direktmeddelanden, chatt, videochatt och telefon. TalkSpace riktar sig till faktorer av mental hälsa inklusive relationer, depression, PTSD, sorg och missbruk.

# 5 Återställningsrekord

Ätstörningar är mycket vanliga i dagens samhälle. Där sociala medier och mobbning accepteras – många fler män och kvinnor lider djupt av ätstörningar som inkluderar: bulimi, anorexi och överätning. För de som vill anpassa sig till att äta hälsosamt och lära sig att acceptera en hälsosam bild av sin kropp är Recovery Record ett exceptionellt hjälp. Den här appen har en mängd funktioner som låter dig spåra dina måltider, ta frågeformulär och som registrerar dina framsteg – oavsett om det är att gå upp i vikt, behålla vikt eller spåra negativa beteenden som gör att du känner dig maktlös när det gäller näring OCH mat.

# 6 Stå upp och återhämta dig

Rise and Recover är en annan applikation tillgänglig för IOS- och Android-enheter som gör att du kan spåra vad du äter och vilka livsmedel du kan konsumera. Även om den här appen riktar sig till personer som lider av ätstörningar kan den också hjälpa människor att hålla sig på rätt spår med sina viktminskningsmål. Du kan journalföra och skriva ner vilken mat du äter samt hur du mår när du äter. Det bästa med Rising and Recover är att den har den funktion som låter dig skriva ut allt i en PDF.

# 6 Happify

Happify är en app som fungerar precis som den heter. Det kan lyckas dig genom att förse dig med många saker som att göra dess suggestiva aktiviteter, ge tacksamhet, delta i roliga spel med andra och träna dig att tänka mer, leva bättre, att vara mer positiv i dina dagliga ritualer och att bekämpa alla den negativitet som omger oss i livet dessa dagar. Den här appen är helt GRATIS och finns att ladda ner på Android- och IOS-enheter.

# 7 LifeSum

Nyckeln till ett hälsosamt mentalt tillstånd är ofta beroende av ett fysiskt tillstånd. LifeSum är ett program som är fokuserat på att hjälpa dieters som kämpar med att gå ner i vikt för att hitta den uppmuntran och information de behöver för att fortsätta på en bra väg att gå ner i vikt och bli frisk. Denna app är allt och sedan några eftersom det kan utföra alla typer av uppgifter som: låter dig spåra ditt intag av kalorier, förbrända kalorier och ännu mer som hjälper dig att organisera en slags matdagbok. Den här appen är gratis och kan laddas ner av vilken Android- eller IOS-enhet som helst via iTunes och Google Play Store.

# 8 PTSD-tränare

PTSD Coach var utformad för veteraner som har upplevt och fortsätter att uppleva de fruktansvärda effekterna av krig. Men vem som helst i någon tragedi kan drabbas av PTSD och kan använda den här applikationen för att bli mer utbildad om symtomen och efterdyningarna av att leva med PTSD (Post Traumatic Stress Disorder). Detta är en omfattande resurs där du hittar självbedömningstester, riktas för att stödja grupper, och få många verktyg som hjälper dig att klara av att leva vardagen med PTSD. Du kan dra nytta av alla verktyg om du söker behandling eller vill söka behandling för din PTSD. Dessutom, bläddra igenom webbplatsen genom applikationen och du kommer att upptäcka ett överflöd av verktyg som hjälper dig att slappna av, varva ner och fly från panikattacker och andra smärtor som kan plåga dig och hindra dig från att leva ditt bästa liv i nuet.

# 9 Lugn

Meditation har länge varit en väg till liv, död och riket däremellan. När livet ger dig för mycket av en snabb takt låter Calm dig ta det i steg och påminner dig om att sakta ner. Lär dig att utföra de bästa meditationsteknikerna och lära dig genom guidad “meditation” att andas och lära dig att vara mer uppmärksam. Insomniacs älskar lugn eftersom det har musik, sömnberättelser och mer som kan hjälpa en att minska ångest, lindra stress och att varva ner så att sömnen blir mer terapeutisk och vilsam.

# 10 MY3

Självmord är den främsta dödsorsaken. Det är en permanent lösning på ett tillfälligt problem. Oavsett hur du mår eller när du känner att du kan fortsätta längre – MY3 är där för dig! MY3 är ett skyddsnät för dem som överväger självmord eller har självmordstankar. Under de mest smärtsamma tiderna i ditt liv finns det ljus i slutet av tunneln och MY3 har gjort det till en prioritet att ge hjälp till dem som känner att de inte har något annat val än att avsluta sitt eget liv. Välj de viktigaste personerna i ditt liv och håll dem informerade och anslutna så att de kan hjälpa dig när deras hjälp behövs mest.

# 11 Bättre hjälp onlinebehandling

Bättre hjälp är de mest populära, mest populära apparna för självhjälp online terapi. Det är en viktig plattform med många systersidor som kan hjälpa dig att ansluta och matchas med någon terapeut och rådgivare. Både GRATIS och per FEE-tjänster finns på denna extraordinära webbplats. Registrera dig enkelt och låt Better Help skräddarsy dina behov och tjänster med en av deras 4000 onlineterapeuter. Du kan ta itu med depression, sorg, relationer, missbruk, personlighetsstörningar och mer när du väljer den rådgivare du föredrar. Detta gör att du kan undvika stigmatiseringen av att ta emot terapi genom att välja onlineterapi på olika digitala sätt.

# 12 HeadSpace

HeadSpace är den ultimata appen som kan ta dig till din egen utopi. Bekämpa och uppmuntras och vägledas försiktigt för att förbättra din hälsa och hitta din bästa lycka. Lär dig hur man mediterar för att lindra stress och kroppssmärta, bli mer uppmärksam och hitta din lugn genom att koppla av, upptäcka livets fina balans, få djupare sömn. Detta som helhet kräver bara några minuter per dag – men du kommer säkert att inse på nolltid att du utnyttjar fördelarna.

# 13 Worry Watch

Oroar du dig mycket – och inte den typ av genomsnittliga bekymmer? Om du rider av ångest är Worry Watch definitivt en app som du kommer att uppskatta, mycket. Worry Watch kan hjälpa dig att bättre få ett perspektiv på dina bekymmer. Det hjälper dig att spela in och lära dig mer om de mönster och utlösare som gör att du får ångest. Om det finns sådant som att prioritera din ångest, har Worry Watch detta till en vetenskap. Det har firats av Healthline.com som # 1-appen för ångest nu fyra år i rad.

# 14 Andas 2 Koppla av

Breathe2Relax är en fantastisk app som kan användas som ett stresshanteringsverktyg på begäran. Denna applikation har massor av användbar information som sträcker sig från att ta itu med alla de många symtomen på stress till anvisningar om hur man utför vissa aktiviteter som kan hantera stress. Du kommer att kunna lära dig att kontrollera ditt humör genom många tekniker och metoder som använder olika andningsövningar, kontrollerar din ilska och hanterar det värsta av ångest. Denna applikation och alla verktyg kan kombineras för att förbättra resultat och framgång från kliniska terapitjänster.

# 15 Stämningsverktyg

Depression, oavsett om det är omständigt eller långsiktigt, påverkar 80% av världens befolkning. De som lider av alla variabler av depression kan vara till nytta genom att använda Mood Tools. Mood Tools har en mängd hjälp genom sin app som kan ge stöd och vägledning för dem som lider av djup depression. Du kan skapa din självmordsförebyggande plan, spåra ditt beteende, lära dig mer om dina humörsvängningar och ge insikt att dela med andra och få en bättre anpassad behandlingsplan.

Slutsats: De 15 bästa apparna för psykisk hälsa online

Med teknologins framsteg och med utvecklingen av nya applikationer för alla typer av mobila enheter och datorer finns psykisk hälsa i överflöd tillgänglig via en mängd resurser som enkelt kan nås med några få klick. Det här är bara en handfull av de underbara applikationerna som kan nås via webben, via vilken IOS- eller Android-enhet som helst.

0 Shares