Toshiba presenterar nya smarta glasögon som drivs av en bärbar Windows 10 Pro-dator

0 Shares

Google Glass retade en intressant framtid, men lyckades inte uppfylla sitt löfte. Idag fortsätter Toshiba där Glass slutade med ett par Augmented Reality (AR) glasögon som drivs av en mini Windows 10-dator.

Glasögonen länkar ihop en dynaEdge AR100 Head Mounted Display (HMD) med en dynaEdge DE-100 Mobile Mini PC, som i huvudsak är ett handhållet, batteridrivet Windows 10-system.

DynaEdge AR Smart Glasses är utformade för företagskunder och lovar dokumentvisning, live videosamtal, se-vad-jag-ser, foto / videoinspelning, varningar / meddelanden, arbetsflödesinstruktion och streckkodsskanning.

Toshiba AR100 huvudmonterad skärm väger mindre än två uns och har en integrerad mikrodisplay med en tittarupplevelse motsvarande en 4,1-tums skärm sett på 14 tum. Den har en integrerad pekplatta, GPS, treaxlig accelerometer med ett gyroskop för huvudspårning, 5MP POV-kamera, högtalare och dubbla brusreducerande mikrofoner.

DynaEdge DE-100 Mobile Mini PC mäter 6,5 x 3,3 x 0,8 tum tunn och väger mindre än 11 ​​uns. Den har ett navigationssystem med fem knappar för att aktivera upp / ned, vänster / höger växlar samt en enter-knapp.

DynaEdge-datorn kan också användas som ett traditionellt Windows 10 Pro-skrivbord genom att ansluta det till en standardskärm.

“I flera decennier har Toshiba bidragit till att effektivisera verksamheten för företag runt om i världen genom avancerad, mobil datateknik. Precis som hur bärbara datorer har ökat kontorsproduktiviteten genom att göra det möjligt för arbetstagare att ta med sig sina datorer var som helst de tror, bärbara datorer i kombination med smarta glasögon tar produktiviteten på jobbet till en helt ny dimension, säger Carl Pinto, vice vd, marknadsföring och teknik, Division Client Solutions, Toshiba America Information Systems, Inc.

“Vi utvecklade dynaEdge AR Smart Glasses för att hjälpa företag att mobilisera sina frontlinje- och fältarbetare och förbättra affärsresultaten med kraftfulla PC-lösningar som kan gå vart de än går utan att vara obstruktiva. För första gången kan en Windows-baserad dator bäras för att tillhandahålla utvidgad verklighet för arbetsplatsen och drivs med hjälp av röst- och touch-HMD-teknik, vilket håller händerna fria för praktiskt arbete. “

DynaEdge AR Smart-glasögon och en komplett serie tillbehör kommer att finnas tillgängliga under andra kvartalet 2018 med en början på MSEK 1,899,99.

0 Shares