TP-Link Archer C60 router recension

0 Shares

TP-Link släppte nyligen en ny router Archer C60 vilket är en dualband-router med fem antenner. TP-Link Archer C60 levereras med alla de bästa funktionerna som du kan behöva en trådlös router för ditt hem. Archer C60 har också en vacker design så att den inte förstör din speluppsättning eller skönheten i ditt rum. Routern kan manövreras på ett enda eller dubbelt band för att utöka räckvidden för Wi-Fi. Låt oss se att den här routern är bättre än den föregångare Archer C50 som släpptes förra året.

Unboxing

Archer C60 är förpackad i en stor låda med en nätadapter och RJ 45-kabel, även om det finns tillräckligt med utrymme på lådan för att skriva ut manualen men TP-Link lade till en snabbstartsguide och garantikort. Routern i sig är fixerad på en återvunnen kartong med alla antennerna i linje med routern, antennerna är inte borttagbara.

Design

Archer C60 AC 1350 är stor och designen är lite annorlunda än vad du brukar se i en vanlig Wi-Fi-router. Routern ser fantastisk ut med ett vitt glänsande mönster på toppen med TP-Link-märkning och LED-statuslampor. Kanterna är sneda och har hål för ventilation med den nedåtgående öppningen. Portarna är placerade på baksidan av routern, från vänster får du; nätadapterport, strömbrytare, WPS-nyckel, återställning av pin-hole, internet (RJ45) -port och fyra Ethernet LAN-portar.

Antennerna är placerade som; tre på baksidan som innehåller två 5 GHz-antenner och en 2,4 GHz-antenn och två 2,4 GHz-antenner på sidorna. Antennerna är välbyggda, gjorda av plast och formade som en droppe (rund med en kant) för att sprida anslutningen ordentligt. Dessutom pryder TP-Link-varumärket på dem, dessa är inte avtagbara men justerbara för att få bästa Wi-Fi-mottagning över hela ditt hus.

    S: Du kan placera den här routern med din Star Wars leksakssamling.

Specifikationer

Trådlösa standarder: IEEE 802.11ac / n / a 5GHz, IEEE 802.11b / g / n 2.4GHz Frekvens: 2,4 GHz och 5 GHz Signalhastighet: 450 Mbps vid 2,4 GHz, 867 Mbps vid 5 GHz Funktioner: 64/128 bit WEP, WPA / WPA2, WPA-PSK / WPA-PSK2-kryptering, aktivera / inaktivera trådlös radio, WDS bridge, WMM.

Funktioner

Med Archer C60 får du snabb trådlös internethastighet på alla dina enheter med hastigheter upp till 1,35 Gbps vid 2,4 GHz och 5 GHz-band samtidigt. Med fem antenner inklusive tre 2,4 GHz och två 5 GHz placerade på ett sådant sätt så att du får ett bredare trådlöst intervall. Dualband-antennerna minskar glitch och anslutningsfall för att ge dig en bättre och stabil anslutning på alla dina enheter och du kan göra allt ditt prioriterade jobb som att konferera enkelt.

För att få en bättre spelupplevelse för flera spelare kommer Archer C60 med fyra Ethernet LAN-portar målade i gult på baksidan av routern. WPS-knappen finns också på baksidan så att du kan ansluta dina enheter genom att trycka på knappen. Du får också en gästnätverksfunktion som gör att gästerna kan ansluta till din internetanslutning och skydda din integritet med hjälp av den tillhandahållna WPS-PSK / WPA2-PSK2-krypteringen.

Installation och instrumentpanel

Att installera routern är ganska enkelt och enkelt att göra, du behöver inte vara nätverksexpert för att ställa in Archer C60. När du har anslutit routern till strömmen och internetlinjen måste du logga in på routerns instrumentpanel och ställa in den för första gången. Anslut din bärbara dator eller dator till routerns Wi-Fi-anslutning och besök http://tplinkwifi.net, kommer du att få en snabb installationsguide som frågar om grundläggande frågor. När du ställer in kommer du att bli ombedd att ställa in inställda band, du kan välja vilket band du vill stänga av, du kan också slå på / av band efter att du har ställt in inställningarna.

Instrumentbrädan kommer att presenteras med grundläggande information om routern och antalet trådbundna och trådlöst anslutna enheter. Fliken Avancerade inställningar är för avancerade användare eller nätverksexperter med inställningar som föräldrakontroll, NAT-vidarebefordran, VPN-server och systemverktyg. Det finns några fler alternativ i instrumentpanelen som att sätta på / stänga av statuslampan och starta om routern.

Prestanda

När vi pratar om prestanda kommer routern med de bästa funktionerna för att ge dig bästa räckvidd och snabbaste hastighet. Det är enkelt att installera routern och den levereras också med en TP-Link Tether-app för att styra din router från din smartphone själv. Täckningen på Archer C60 är utmärkt, signalstyrkan är stark överallt i varje del av hemmet även genom väggarna. Vi fick den bästa internethastigheten även på alla nivåer och signalfältet är fullt överallt. Sammantaget gör det exakt vad det är gjort för och gör det bättre än sina konkurrenter på marknaden.

Fördelar

Vacker design Fem antenner

Nackdelar

Ingen USB-port Antenner kan inte bytas ut av användaren

Dom

TP-Link Archer C60 är tillgänglig online för Rs. 3300 vilket gör den till den bästa prisvärda routern med dubbla band fem antenner. Att ställa in routern och överlag är routerns funktioner bra, den trådlösa nätverksstyrkan är stor och täcker ett större område. Den enda funktionen som den här routern saknar är en USB-port för NAS-lagring men om det inte är ditt krav är TP-Link Archer C60 det bästa alternativet för dig.

0 Shares