Tror du att Windows 10 är dåligt? Fäst dina ögon på Microsofts macOS – skrivbordsoperativsystemet som vi definitivt inte vill ha!

0 Shares

Om du är Mac-ägare kommer du att känna till macOS, Apples stationära operativsystem. På samma sätt, om du äger en dator – och den inte har en smak av Linux – så finns det en god chans att den kommer att ha Windows 10 på den.

macOS och Windows 10, liksom andra stationära operativsystem, delar många likheter, men de är också mycket olika på sina egna sätt. Men tänk om de inte var det? Vad händer om Microsoft gjorde macOS istället för Apple?

SE ÄVEN: Tyvärr Microsoft, Apples Windows 10 är det operativsystem vi verkligen vill ha!

För ett år sedan riktade seriekonceptskaparen Kamer Kaan Avdan, som också har släppt videor för uppdaterade versioner av Windows 95, Windows XP, Windows 7 och Windows 11, uppmärksamhet åt att visa hur Windows 10 skulle se ut om det skapades av Apple. Resultatet var fantastiskt.

Idag gör han det omvända och tittar på hur macOS skulle se ut om Microsoft gjorde det. Resultatet är underhållande.

Även om det verkligen finns bra element i Microsoft-versionen av macOS, som Live Tiles och Notifications, drar Avdan också inga slag, genom att lägga till andra funktioner som Windows 10-användare kommer att känna till, såsom inkonsekvent design, samexistensen av två appar för samma sak – en ny inställningsapp och de gamla systeminställningarna – och irriterande automatiska uppdateringar. Det finns till och med en MacOS Blue Screen of Death för att roa dig (eller skrämma dig).

Det finns ingen Microsoft Edge i detta koncept, utan Internet Explorer – med Bing! – visas, liksom flytande designelement … på vissa ställen!

Om du inte tar skapandet för allvarligt är det fantastiskt och mycket roligt. Dela dina tankar om det i kommentarerna nedan.

Om du gillar utseendet på tapeten som används i konceptet kan du ladda ner den härifrån.

0 Shares