Trump hotar Kinas tariffer, säger till Apple att göra produkter i USA när företaget klagar på kostnader

0 Shares

Apple-logotyp med Trump och kinesisk flagga

President Trump föreslog tullar på 200 miljarder dollar i kinesiska produkter – och det finns hot om ytterligare 267 miljarder dollar – har fått Apple att skriva till USA: s handelsrepresentant för att påpeka att detta skulle leda till ökade produktionskostnader för många av dess Produkter.

Som svar på detta sa Trump att företaget kunde undvika kinesiska importtullar genom att byta produktion till USA. Med hänvisning till hans förslag som “spännande” sa presidenten att Apple bör börja bygga nya fabriker i Amerika.

Se även:

Trumps förslag på tullar är bara den senaste attacken i handelskriget mellan USA och Kina, och det finns en möjlighet att ytterligare 267 miljarder dollar tariffpaket införs på kinesiska varor. De ursprungliga 200 miljarder dollar kan träda i kraft de närmaste dagarna, men det är inte klart när den andra satsen är uppradad.

I ett brev till den amerikanska handelsrepresentanten säger Apple att många av dess produkter – inklusive Apple Watch, HomePod och AirPods – skulle påverkas av tarifferna:

Den föreslagna tullistan täcker ett brett utbud av Apple-produkter och de produkter som används i vår amerikanska verksamhet: Apples digitala hälso- och trådlösa anslutningsprodukter, inklusive Apple Watch, Apple Pencil och Air Pods; Apple-datorverktyg som MacMini; Apple-adaptrar, kablar och laddare konstruerade för effektivitet och säkerhet; Apple-designade komponenter och specialverktyg för Apples tillverknings- och produktreparationsanläggningar i USA; specialtestutrustning för Apples amerikanska produktutvecklingslaboratorier; och servrar, hårddiskar och kablar för Apples amerikanska datacenter som stöder våra globala tjänster som App Store.

I brevet sägs vidare att de ökade produktionskostnaderna måste överföras till konsumenterna:

Eftersom alla tullar i slutändan visar sig vara en skatt på amerikanska konsumenter, kommer de att öka kostnaden för Apple-produkter som våra kunder har litat på i deras dagliga liv. Till exempel täcker de föreslagna tarifferna Apple Watch, som har blivit den mest sålda smartklockan i USA och globalt.

Sedan vi introducerade Apple Watch för några år sedan har vi hört från användare om hur det har förändrats och i vissa fall räddat deras liv. Apple Watch används också tillsammans med amerikanska universitet för att hjälpa individer att hantera hälsotillstånd som epilepsi och återhämtning efter hjärtinfarkt.

Presidentens lösning är enkel: sluta göra saker i Kina och gör dem i USA istället. På Twitter sa han:

Det första partiet av föreslagna tariffer påverkar inte iPhone-produktionen, men om den andra större batchen införs skulle mobiltelefonproduktionen drabbas.

Bildkredit: Artsem Vysotski och Joseph Sohm / Shutterstock

0 Shares