Trump säger att Tim Cook gör ett “övertygande” argument mot att Apple betalar taxor

0 Shares

Svart iPhone

Vid ett helgmöte med Donald Trump framförde Tim Cook ett “övertygande” argument för att Apple skulle vara undantaget från tariffer.

Cook sägs ha argumenterat om Apple tvingades betala tariffer, det gjorde det svårt att konkurrera med andra företag, som Samsung. Trump erkände att det var “tufft” för Apple att betala tullar på sina tillverkade produkter i Kina när Samsung inte var föremål för dem, men gav ingen indikation på att undantag för Apple fanns på korten.

Se även:

Ett antal Apple-produkter inklusive Apple Watch och AirPods kommer snart att få en importtull på 10 procent nästa månad, medan andra – inklusive iPhone och iPad – kommer att omfattas av taxan från mitten av december.

Efter mötet med Cook sa Trump: “Jag hade ett mycket bra möte med Tim Cook. Jag har mycket respekt för Tim Cook, och Tim pratade med mig om tariffer. Och en av sakerna, och han gjorde en bra fallet är att Samsung är deras främsta konkurrent, och Samsung betalar inte taxor eftersom de är baserade i Sydkorea “.

Han fortsatte med att säga:

Och det är svårt för Apple att betala taxor om de konkurrerar med ett mycket bra företag som inte är det. Jag sa, “Hur bra en konkurrent?” Han sa att de är en mycket bra konkurrent. Så Samsung betalar inte tariffer eftersom de är baserade på en annan plats, mestadels Sydkorea, men de är baserade i Sydkorea. Och jag tyckte att han gjorde ett väldigt övertygande argument, så jag tänker på det.

Trots att Trump kanske säger att han tänker på Cooks argument, är det osannolikt att något undantag kommer att införas för Apple. Cooks argument kan vara “övertygande”, men om Apple får undantag, skulle det skapa ett prejudikat som sannolikt skulle se Trump översvämmas med förfrågningar från andra teknikföretag.

Bildkredit: Primakov / Shutterstock

0 Shares