Trustwave lanserar avancerad hotdetektering för Azure

0 Shares

webbhot

När allt fler företag flyttar till moln- och multimolymiljöer blir säkra system en mycket mer komplex uppgift.

För Microsoft Azure-användare lanserar Trustwave nya tjänster för att stärka hotövervakning, -detektering och -respons på plattformen.

Trustwave Threat Detection and Response-tjänster för Microsoft Azure integreras med Microsoft Azure Sentinel och Microsoft Defender Advanced Threat Protection. Data från användare, enheter och applikationer samlas kontinuerligt och matas till Trustwave säkerhetsanalytiker som inspekterar efter skadlig kod, oseriös kod, beteendemässiga avvikelser och andra indikatorer på skadlig aktivitet. Med hjälp av Microsoft Security Graph API tar Trustwave endast in data som behövs för optimal effektivitet och för att följa eventuella dataskyddsbegränsningar.

Förutom 24×7 hotövervakning och varningar, eskalerar ett avancerat alternativ för Microsoft Defender Advanced Threat Protection-klienter omedelbart en upptäckt incident till en fullskalig digital kriminalteknisk utredning och / eller hotjakt.

Den levereras via Trustwave Fusion-plattformen, en cloud-native-plattform som förenar data från Microsoft Azure, slutpunkter, nätverk och multimolnmiljöer över hela organisationens fotavtryck med Trustwave-datasjön, funktionsduglig hotinformation och ett elitlag av säkerhetsspecialister.

“När företag fortsätter att flytta verksamhet till moln- och hybridmolnmiljöer har upptäckt och svar på hot blivit alltmer utmanande när attackytan expanderar och den stora mängden ny säkerhetsteknologi att förstå växer”, säger Chris Schueler, Senior Vice President of Managed säkerhetstjänster på Trustwave. “Vår integration med Microsoft lagrar kraftfulla hotdetekterings- och svarsfunktioner på Microsoft Azure och utnyttjar elitesäkerhetsexperter för att analysera dataflöden, identifiera oegentligheter och hoppa till handling när det behövs.”

Funktionerna inkluderar en enskild vy av hot, teknikhantering, sårbarheter och upplevda risker i en organisations miljö via en intuitiv instrumentpanel. Användare har också tillgång till Trustwaves team av hotjägare, etiska hackare, digitala kriminaltekniska utredare.

“Microsoft välkomnar möjligheten att samarbeta med en innovativ MSSP som Trustwave och bygga framtiden för intelligent säkerhet tillsammans”, säger Scott Woodgate, seniordirektör, Azure Security på Microsoft. “Trustwaves starka hotdetektering och svarsexpertis i kombination med Microsofts molninbyggda verktyg gör det möjligt för kunderna att bygga ett mer proaktivt svar på incidentresponsen.”

Du kan ta reda på mer på Trustwave-webbplatsen.

Bildkredit: Andreus / depositphotos.com

0 Shares